úterý 26. května 2020

Voda na dně myčky

Leave a comment Pokud je v myčce nádobí voda v dolní části, může dojít k poměrně malým důvodům poruchy Mnoho lidí používá myčky k ukládání svého volného času. Máte doma myčku nádobí a zjistili jste potíž s tím, že se z ní neodčerpává voda ? Příčin může být hned několik. Po identifikaci té správné budete vědět, zda a jak se dá problém odstranit, nebo bude nutné zavolat opraváře, který provede odbornou prohlídku, problém identifikuje a případně na místě odstraní.


Do myčky je napuštěna voda a ve standardních programech se ohřeje na nejvýše.

Kuchyňská sůl je stejný chlorid sodný, jako sůl do myčky. Díky této funkci lze zvolit napuštění většího množství vody do bubnu pračky,. Na dně myčky instalována kovová vana, která je schopna unikající vodu zachytit. Prostor myček nádobí je rozdělen na několik částí, které jsou uzpůsobené pro různé druhy nádobí. Kvalitní myčky mají nejen chytře rozmístěné košíky a držáky, ale také umožňují upravit je podle toho, jaké nádobí zrovna potřebujete do myčky vložit.


Nejprve se tedy rychle podívejte, zda potřebujete umýt samé. Myčka funguje normálně, nádobí je čisté, suché.

V myčce zůstává na dně voda. Ale i když je po programu výpusť bez vody, po nějakém čase se výpusť naplní vodou (zapáchající). Do myčky nádobí se asi nenapouští voda , protože myčka odsaje a pak, když se má napouštět, tak chvíli normálně hučí, asi po tu dobu, co se má napustit vodou a pak ztichne a vteřiny se zastaví - program se zastaví. Je to vážný problém, tedy myslím tím že je myčka na odpis, nebo mám zavolat opraváře? Pokud se nějaké zrnka soli odplaví, tak je můžeš rukou sebrat a vhodit tam, kam patří.


Jinak se rozpustí při následujícím cyklu mytí. Předpokládám, že do myčky sypeš speciální sůl do myčky a ne obyčejnou kuchyňskou sůl. Myčka se nevypíná, na dně u sítka je voda. Máme tuto myčku asi dní v provozu,zatím myla dobře a tiše, dnes jsem myla sklo Rychle 45st ale hned ani ne po ukončení programu ukazatel času svítil plný nul sama se nevypnula a svítila ikona pro sůl a vodu. Vodu jsme dle návodu odsáli, rozebrali sítko, nic jsme nenašli ,co by ucpalo odtok vody.


Dnešní myčky mají funkci aquastop, takže automaticky přeruší přívod vody do myčky , případně se samy vypnou, pokud z nich vytéká voda. Po zastavení myčky zkontrolujte těsnění dvířek a vyčistěte přívodní i odpadní hadici. Měli jsme něco podobného, manžel myčku vytáhl odšrouboval boční kryt je tam černá hadice přidělaná sponou na odpad s té hadice vytáhl ucpávku přidělal to zpátky a vše v pohodě jo a nezapoměň zkontrolovat jestli není vytečená voda na dně myčky je tam plovák který nepustí cyklus pokud je na dně voda , a savo nebo čistič odpadu myčce neublíží máme to.


Skleničky, hrnečky i misky skládáme do horního koše, a to dnem vzhůru a nejlépe také našikmo, aby voda stekla i zespodu a nedržela se tam. Plastové náčiní, nádobí i krabičky také myjeme v horním koši, co nejdále od topného tělesa, které je obvykle umístěno na dně myčky – nechceme, aby se plast teplem zdeformoval. Filtr myčky je ono složené sítko, které se nachází na dně myčky a které dělá základní filtraci vody v myčce před její recyklací a znovu puštěním do ostřikovacích ramen.

Ano, myčky dnes bohužel recyklují vodu na mytí nádobí, což mnohdy způsobuje velké problémy s jejich zanášením. Opatrně odšroubujte šrouby na dně myčky. Dejte si pozor, aby vám nespadly. Dávejte pozor, kde co rozebíráte.


Můžete si celý postup fotit a odkládat si díly na bezpečné místo, abyste je později mohli vrátit tam, kde byly. Dobrý den, potřebuji ideálně odborníka, který se vyzná v myčkách. Ta moje Zanussi přestala odtékat, stále funguje, ale voda zůstává na dně a nádobí se neumyje. Rozebrali jsme část zevnitř myčky , části omyli, ale nic jsme tam nenašli.


Problém tedy možná bude hlouběji. Zkontrolovali jsme odvodní hadici, v té také nic. Kuchyňskou sůl v tabletách nasypte do nádržky k tomu určené na dně myčky. Pro extra lesk můžete rovnoměrně na dno myčky rozsypat lžíce kyseliny citrónové. Křišťálové sklo do myčky vůbec nesmí, protože ztrácí lesk.


U klasických sklenic je nejčastější příčinou to, že je nádobí příliš na sobě a voda nemůže vše opláchnout. Také se může do myčky dostat nadbytečná sůl. Nicméně, filtr jsme vyčistili, dali tam i prostředek pro mytí myčky a hlásí to stále.


Občas to skřípe v průběhu. Mám jí cca roky, to mi zas nepřijde dlouho. Ještě jsme pro jistotu vyčistili i hydroxidem sodným jako odpad. Hláška se objeví, ale voda neodteklá tam není.


Co čistíte - jen ten díl, co lze vyndat se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky