středa 11. ledna 2017

Jak dlouho vydrží zavařené maso

Jak dlouho vydrží zavařené maso

Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilizujeme na 1stupních dvě a půl hodiny. Maso je výborné jak za studena tak i ohřáté, třeba s bramborem. Zavařování masa do sklenic.


Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. Jinak myslim ty predkrmy vydrzi Ti dost dlouho , i par mesicu ve spizi pokud. Když tomu nerozumíte, tak nekritizujte. A na dovolenou je to špička, vydrží cestu autem a nezkazí se.


Určitě je to bezpečnější než jakákoliv konzerva, protože víte, co tam je zavařené , ale u konzervy to nevíte. Jak dlouho vám dvakrát zavařené maso vydrželo ve sklepě ? Snaže to bylo zavařený třeba i dnů dopředu. Podle mě je nejlepší zavařovat čistý maso , nějak tepelně upravený.


Prý takto zavařené maso vydrží v pohodě dnů v teple u. Konzervované maso se dá použít jako studená pochoutka, ale je výborné i na vaření do rýže a těstovin. Způsobů pro využití je jistě mnoho. Dodržení dvojího zavaření, jak je uvedeno v mnoha receptech, je zárukou.


Nevíte někdo, prosím, jak asi dlouho vydrží maso ve skleničkách zavařené , aby náhodou nehrozila nějaká otrava? Pokud by se maso zkazilo a podle vzhledu a „vůně“ by to bylo znát, je to jasné. Ale mohou nastat i jiné změny, které pohledem a chutí nejsou znát?


Jak dlouho vydrží zavařené maso

Před časem jsem zavařoval předpečené vepřové maso. Dobře zavařené maso vydrží ve spíži bez potíží i více než rok. Recept na zavařování pečeného masa do sklenic. Ingredience: kg libového plecka, kg prorostlého bůčku, česnek, cibule, koření.


Maso podléhá kažení mnohem dříve než například houby a zelenina. Velký rozdíl je také mezi libovým a tučným masem. Zatímco libové kousky, drůbež a ryby vydrží ve zmrazeném stavu až měsíců, tak maso s větším podílem tuku podléhá kazivosti mnohem dříve. Pokud tedy máte v mrazáku například pěkně. Vepřové, hovězí, kuřecí, jehněčí i telecí maso a zvěřina se zavařuje do sklenic, ale také do speciálních zavařovacích plechovek.


Maso před zavařováním nejdříve důkladně tepelně upravíme vařením, ale také třeba dušením nebo pečením. Potom z něj odstraníme případné kostí, nakrájíme ho na kousky. V první řadě bych chtěl poděkovat za spoustu krásných a chutných receptů. Chtěl bych se zeptat zda je možné při přípravě tohoto vepřového masa, také použít k ochucení trochu čerstvě namletého pepře nebo pálivé papriky.


Další dotaz se týká trvanlivosti tohoto výrobku, jak dlouho mi maso vydrží takto zavařené. Na dovolenou, chatu, výlety a jiné příležitosti. Můžete podávat jen tak s chlebem, nebo maso ohřát a udělat rychlý oběd když Vás překvapí návštěva!


Maso nechte přirozeně vychladnout a skladujete někde mimo světlo v chladnějším prostředí. To je dobrá otázka a mám pocit, že většina lidí vám na ní nedá vlastně žádnou odpověď. V některých kuchařkách najdete, že maso zavařené vydrží roky, ale já bych to neriskovala. Jak uskladnit a uchovat domácí uzené? Včera jsem si přivezla asi kilových kusů uzeného s domácí porážky od soukromého farmáře.


Nechci maso zatím dávat do mrazáku,ale nevím, jak a kam ho uskladnit a hlavně, jak dlouho mi vydrží ,když ho pověsím do spíže,kde je pořád okolo stupňů. A je vůbec možné ho do takového tepla uložit? Ať už je to vepřové, hovězí, kuřecí, králičí, zvěřina a nebo třeba ryby. Před zavařováním maso upravíme buď vařením, pečením nebo dušením, do sklenic je dáváme ještě za tepla a zalíváme šťávou nebo vývarem. I sklenice by měly být teplé.


Jak dlouho vydrží zavařené maso

Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu. Děkuji za skvělý recept. Loni jsem jela do Chorvatska a hledala dlouho rady, jak nejlépe zavařit maso.


Udělala jsem to taky bez mouky a bez cibule a ani jedna sklenice se mi nezkazila a to jsem ještě nějaké přivezla domů a dojídaly se až na podzim.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky