úterý 17. ledna 2017

Regulace ss motoru 24v

Pulsní regulace pro řízení výkonů ss motorů. Výstupní proud až 75A při použití chladiče. Regulátor otáček pro stejnosměrné DC motory - PWM 6V- 24V 10A Slouží pro regulaci zdrojů světla (mimo žářivky a úsporné žářovky), otáček motorů (mimo jednofázové asynchronní s kondenzátorem).


Pokus o regulaci stejnosměrného komutátorového motoru z pračky se sériovým buzením. Lze regulovat na konstantní otáčky.

Moment je v rozsahu regulace konstantní. Regulace je vhodná pro řízení servomotorů,elektropohonů a pod. Elektropohony Motory- regulace Cena: 890.


Jedná se mi o konkrétní výrobek nebo součástku kterou zapojím mezi motor a zdroj v ceně max. Na rozběh motoru bez zatížení by stačily 2-vteřiny. Předem díky za všechny rady.


Hz pulzů, vysokofrekvenční zvlnění na kondech z důsledku spínání regulace bude zanedbatelně malé - však si to zkus dosadit zpětně do toho.

RS Components nabízí Regulátory stejnosměrných motorů a další elektrické komponenty. S velmi přihodnými cenami, akreditovanými výrobky a kvalitním servisem, není žádné překvapení, že jsme celosvětově známí jako jeden z nejlepších dodavatelů produktů. Mám takovou 3-kolovou káru a tenhle motůrek by jí mohl pohánět. Chci si postavit elektromobil.


Důležité informace: Zakoupením tohoto produktu na našich stránkách, získáváte možnost záručních i pozáručních oprav zde na území ČR, nemusíte posílat nikam do zahraničí. Našel jsem několik schémat (s tyristorem, popř různými IO, a triakem). Bohužel mé znalosti elektroniky nejsou na takové úrovni abych vyhodnotil, která možnost je nejvhonější pro tuto aplikaci.


Byl bych rá aby regulace měla aspoň nějakou zpětnou vazbu. Tuto vlastnost má prý regulace s tyristorem. Sada DC elektromotoru 250W s regulací 350ot.


PWM pulsní regulace DC motoru 24V 500W. PWM regulace SS motorů 12V 350W. Plynulá regulace počtu otáček nízkonapěťových elektromotorů. Tyto motory najdou využití hlavně ve stejnosměrných vrtačkách, modelech aut, pohonech stěračů, tak jako u elektrického nářadí.


Na základě pulzového šířkového řízení, které pracuje s nastavitelnou frekvencí mezi 6Hz a cca.

KHz, zůstává samotný ztrátový výkon při nízkém počtu otáček. Regulace otáček třífázového motoru - poradna, odpovědi na dotaz Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Regulace otáček třífázového motoru. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Zapojení můžeme použít jak k přímému řízení parního motoru , tak třeba k natáčení paraboly, nebo k led světlu.


Obrázek regulátoru ze stavebnice zakoupené v GM Electronic za cca 20- Kč. Tranzistor v horním schematu je nahrazen MOS-FETem IRFZ44. Regulátor otáček PWM stejnosměrných motorů do 30A. Napájecí napětí - 24V , regulace - 1 šířkou pulzu - střídy. U asynchronního motoru , kde otáčky závisí na kmitočtu sítě se regulace tímto regulátorem nedá příliš použít, protože tyto motory nepříznivě reagují na deformaci sinusovky.


Použití je tedy velmi omezené, motor je třeba rozběhnout na plný výkon a pak lze v poměrně malém rozsahu snížit otáčky, protože dále se. Pro napájení DC motoru z 3f usměrňovače není potřeba vyhlazovací kondenzátor. Jenže tyto zdroje dnes už vyrábí velmi málo výrobců, u nás asi už dobíhají jen v Aximě Brno, ale nevím, jestli pro tyto proudy nemají jen typy na 24V.


Mimochodem, ten zdroj musí být co nejblíže motoru , protože při úbytku 2V na 50A už.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky