pátek 30. září 2016

Jak dlouho sušit křížaly v troubě

Pak mi doplo, že myslíte to sušení v troubě … Ano, máte recht, je to patrně drahé (a prý bude hůř), ale… Ale (teď i pro esmeralda) neměli jsme doma výkonnější prachový filtr, než křížaly sušené na SÍTĚ na radiátorech! Křížaly rozložte na plech vystlaný pečícím papírem a během sušení je několikrát otočte. V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při - °C. Když se část vody odpaří a plátky či kousky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na °C, po otočení je dosušíme znovu při °C. Udělat si doma sušené ovoce je lehké a levné.


Sušené ovoce alias křížaly : co vše lze sušit. Křížaly nejsou pouze usušená jablka, ale sušené plátky různých druhů ovoce od nejznámějších jablek přes hrušky, švestky, třešně až po meruňky, broskve a. Pokud nechcete kupovat sušené ovoce, které je často přislazené, máme zde podrobný návo jak ovoce usušit v obyčejné elektrické troubě. Funguje i jako přírodní projímadlo. Proto ho přihoďte s sebou na cesty, kdy dlouho sedíte v autě a střeva nemohou fungovat tak, jak by měla.


Pořádně ho ale vždy rozkousejte, protože ve střevech nabobtná. První krok jste udělali, rozhodli jste se, že část vlastní sklizně usušíte. Ahoj u nás doma by se křížaly mohly dělat pořád máme sušičku, a musím říct že koupit si jí se vyplatí vše se ti suší rovnoměrně spotřebuje méně energie než trouba a vjde se do ní více křížal ale jinak v troubě se dělají jednoduše jablka krájíš na tenké plátky a dáváš na plech stršíš do trouby my máme horkovzdušnou a tu jsem zapínala na 180. Dáme je na plech a začneme v troubě sušit na 50°C.


Kdo má v troubě ventilátor, zapne si program s ventilátorem. Kdo nemá, musí nechat mírně pootevřené dvířka, aby mohla vlhkost z ovoce odcházet. Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět). V klasické troubě (nejméně vhodná je plynová, špatně se u ní reguluje teplota, naopak horkovzdušná s ventilátorem je vynikající). Sušení hub v troubě : levná domácí alternativa.


Pokud nevlastníte sušičku hub, můžete se snadno pustit do sušení hub v troubě. Houby je zpočátku vhodné sušit v troubě vyhřáté jen na -°C, pouze tak se nám čerstvé houby zpočátku nezapaří. Zhruba v polovině sušení už můžeme teplotu zvýšit na – °C. Tématické fráze: sušení jablek v sušičce sušeni hrušek sušení jablek sušení hrušek v sušičce jak susit hrusky sušení hrušek v troubě jak usušit jablka křížaly z hrušek jak usušit hrušky jak sušit hrušky v sušičce jak uskladnit křížaly susene jablka jak dlouho sušit jablka v sušičce jak sušit hrušky v. Tématické fráze: sušení banánů v sušičce jak sušit banány jak usušit banán sušení banánů jak usušit banány sušení banánů v troubě sušené banány v troubě jak sušit banány v sušičce sušené banány v sušičce jak sušit banán susene banany recept jak dlouho se suší banán jak sušit banány v troubě sušený.


Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka, houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt? Jak si udělat křížaly doma. Jelikož v našich zeměpisných šířkách máme nejvíce jablek a hrušek, přinášíme návod na usušení právě jich. Plody dobře omyjeme a oloupeme. Dvířka jsou přiotevřená, aby mohla unikat vlhkost.


Sušte ideálně na plechu vyloženém pečicím nebo pergamenovým papírem, i tak však počítejte s tím, že křížaly se v troubě budou přichytávat a budete je muset obracet. A právě druhou metodou se budeme zabývat v následujícím článku. Ukážeme vám jak sušit ovoce v troubě i speciální sušičce tak, aby byl výsledek perfektní, ovoce dlouho vydrželo a zachovalo si co nejvíce vitamínů a dalších látek, kvůli kterým představuje tak cennou součást jídelníčku.


Když se na podzim sklidí švestky, vyvstane otázka, jak je zpracovat, aby se nezkazily. Vážené dámy, potřeboval bych poradir, jak sušit křížaly v horkovzdušné troubě (kombinovaný sporák s vrtulí v elektrické troubě ). Jablíčka můžeme sušit i na jednotlivé dílky. Oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádřinec, každou čtvrtku rozkrojíme ještě na půl. Záleží na velikosti jablíček, větší samozřejmě rozdělíme na víc dílků.


Pak rozložíme na mřížku a sušíme v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky