pátek 9. září 2016

Těsto na vafle

Všechny ingredience (žloutky, cukr, mouku s práškem do pečiva, olej, sůl, mléko) smícháme a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků a vytvoříme těsto. Těsto lijeme na rozpálený a olejem vytřený vaflovač. Hotové vafle potíráme marmeládou, zdobíme šlehačkou a podle chuti sypeme kakaem či grankem. Dále přidáme mléko, olej a vejce.


Těsto na vafle

Základní těsto na vafle můžeme obměňovat tak, že do těsta přidáme například čokoládu, ovoce, oříšky apod. Záleží jen na naší chuti. Budete na to potřebovat silikonovou formu na vafle. Do té nalijete těsto a dejte do trouby předehřáté na 2stupňů Celsia.


Hotové vafle můžeme mazat marmeládou, případně ozdobit šlehačkou a ovocem. Vafle pečte přibližně minut. Pokud děláte vafle poprvé, nahřejte důkladně vaflovač a na rozpálenou plochu vaflovače nalijte do středu těsto a stěrkou rozetřete po celé ploše. Těsta nedávejte moc protože dost nabude.


Těsto na vafle

Odpočinuté těsto pak lijeme do vaflovače a pečeme až do zhnědnutí. Nemáte-li vaflovač, nezoufejte. Bude vám stačit typ s výměnnými plotýnkami a stejné těsto , které jsme použili na křupavé vafle do vaflovače. Sladký dezert nebo rychlá slaná večeře?


Vaflovač je zkrátka malý zázrak, který během chvilky vykouzlí chutný pokrm. Rozhodně si najde místo u vás v kuchyni! Jestli chcete vafle křupavé, musí se chladit na mřížce.


Těsto jsem oproti receptu upravila tak, že místo oleje jsem použila rozpuštěné máslo a vejce jsem zredukovala na 1ks, což samozřejmě znamená že se musí dát více mléka, cca 200ml nebo i více, prostě dost husté těsto ale aby se dalo lít. Ester: Mě to vyšlo na velkých čtvercových vaflí udělených v toustovači s mřížkou na vafle. Jsou moc dobré, rodinka si je chválila, ale pravda, trochu těžké, hutné těsto. Příště asi také dám méně mouky.


Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme změklé máslo, vejce, mléko, podle chuti i pár kapek ginu, a vyšleháme v hladké těsto (konzistence jako na lívance), které necháme hodiny odstát. Potom těsto naléváme na ploténku vaflovače a pečeme dozlatova. Upečené vafle mažeme marmeládou, nutelou nebo jenom sypeme. Zdravé těsto na domácí vafle : tipy a rady.


Těsto na vafle

Nenalévejte do vaflovače příliš mnoho těsta, vyteklo by stranou vaflovače ven. Při pečení vaflí se řiďte pokyny výrobce. Každý vaflovač má jinak velké a vysoké plotýnky, jiného tvaru. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme vychladit do ledničky.


Zakysanou smetanu smícháme s vejci a cukrem a zahustíme moukou na hladký kašovitý krém. Existuje mnoho receptů na vafle. Ty pravé, původní, pocházejí z Belgie a známé jsou od 14. Původní složení těsta bylo mouka, vejce, mléko, tuk a cukr.


Těsto na vafle

Těsto na vafle do vaflovače: recepty Tradiční anglické těstíčko. Nutný je přídavek rozpuštěného margarínu (másla, oleje – prostě tuku) a trocha prášku do pečiva. Protože bych vám dnes ráda představila i zdravé varianty těsta na vafle , přejděme rovnou k receptům.


Vyberte si ze stovek receptů na Výborné vaflové těsto , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Výborné vaflové těsto. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Výborné vaflové těsto receptů z čech i ze světa.


Hrnkové těsto vafle recepty, které budete milovat. Sladké vafle si můžete dát se šlehačkou a džemem, nebo s čokoládou, karamelem, čerstvým i kompotovaným ovocem. Na výrobu těsta používáme vybrané místní a Belgické suroviny. Po zpracování, těsto nebo hotové upečené vafle šokově zamrazujeme.


Díky tomu po rozmrazení jsou vafle i těsto jako čerstvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky