úterý 13. září 2016

Zavařování masa do šroubovacích sklenic

Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa ,některé libové,některé libovější bůček. Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic ,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod. Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Nedělám si iluze, co všechno je v ní namleté, bohužel do ní nevidíte. Ale údaje na štítku typu obsahuje masa mnohé napoví …. Jelikož doma nemáme stroj na zavírání konzerv (což mi teda velmi mrzí a hledám nějaký z druhé ruky) tak zavařování masa do sklenic je pro nás celkem jasná volba.


Po naplnění musíme pečlivě otřít okraje sklenic , nejdříve hadříkem namočeným v teplé vodě, nakonec, máme-li možnost , hadříkem namočeným v čistém lihu, nebo jen čistou suchou. Na dovolenou, chatu, výlety a jiné příležitosti. Můžete podávat jen tak s chlebem, nebo maso ohřát a udělat rychlý oběd když Vás překvapí návštěva! Zavařování masa do sklenic. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí.


Poté důkladně naskládáme do sklenic , zalijeme 3-lžícemi vody, sklenice uzavřeme a zavařujeme v troubě. Vepřové koleno a bůček vykostíme a zbavíme kůže. Kůže na povrchu prořežeme na mřížku.


Zbylé maso nakrájíme na větší kostky, maso z kolene nakrájíme na jemnější kousky (je tužší a potřebuje delší úpravu). Maso přendáme do mísy, opepříme. Chtěli byste si doma zavařit maso? Dáme Vám několik tipů, jak na to, a také na co byste si měli dát pozor.


Zdravím,kuchařinky Tento recept dělám průběžně,aby nedošlo. Před použitím maso vždy řádně zkontrolujte. To, které bude divně zapáchat nebo jevit nějaké odchylky od normálu, nejezte. Stejně tak když zjistíte, že je sklenice špatně uzavřená.


Na zavařování masa můžete využít běžně dostupné sklenice např. Výhodou je že takové sklenice na zavařování masa můžete po použití vyhodit do nejbližšího kontejneru na sklo a nevozit domů prázdné obaly. Rozhodla jsem se, že vyzkouším dvoufázové zavařování do šroubovacích sklenic se směsí vepřového masa (plec, bůček, krkovice), jen bych se chtěla zeptat, zda výsledný produkt uchováváte při běžné teplotě ve špajzu nebo je bezpodmínečně třeba chladnější prostředí sklepa? Tématické fráze: zavařování masa do sklenic zavařování uzeného masa jak zavarit maso zavařování masa zavařování uzeného masa do sklenic zavařování syrového masa jak zavařit uzené maso zavařování pečeného masa jak zavařit maso do sklenice zavařené maso do sklenic pečené jak zavařit maso na dovolenou zavareni.


Tento způsob zavařování má dvě fáze – nejdříve je potřeba si maso předpřipravit (zničíte bakterie) a druhý den vaříte maso do konce. K zavařování syrového masa jsou mnozí skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo neuvařené. Pokud ale dodržíte postup zavařování masa do sklenic a doporučené doby vaření, maso se dokonale tepelně zpracuje během samotného zavařování.


Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli kulinářské zážitky. Přinášíme malé připomenutí historie i základů zavařování , ale hlavně čtenářské rady a tipy. Nakonec jsem sehnala víčka určená pro zavařování masa : Určeno ke konzervování ovoce, zeleniny a masa v olejové náplni při teplotách max.


Jsou to Twisty s bílým těsněním. Varianta 1: Syrové maso nakrájet na kostky, vložit do sklenic. Přidat nahoru -ta soli. Nepřidávat vodu nebo přidat.


Já kromě masitých jídel zavařuju do sklenic i zapečené těstoviny, žemlovku nebo francouzské brambory. Manžel jezdí často na cesty, takže mu do sklenic zavařuju skoro všechno včetně příloh. Přesto se někdy naskytnou případy, kdy maso zavařit chceme nebo potřebujeme.


Představujeme Vám produkty špičkové kvality od firmy Status - vakuový zavírač zavařovacích sklenic. Výhradní distribuce pro Českou republiku - Agrikol s. Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mám zkušenost jen se zavářením masa , a to do šroubovacích víček v pohodě. Sklenice uzavřeme Omnia víčky, naskládáme. Hlavně se musí dodržet ta doba zavaření.


My vaříme hodiny při bodu varu. Je pravda, že někteří volí plechovky, ale podle mě je zavařování vepřového masa do sklenic trošku jednodušší a dostupnější. Přesně víte, co ve sklenici máte a po jejím otevření ucítíte vůni oblíbeného pečeného nebo dušeného masa , kterou znáte. Pozor ale na kvalitu masa. Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic , vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě.


Koloděj: Hledám tady recepty na zavařování masa a nestačím se divit, totálně mě pčekvapilo, že si někdo dobrovolně dává do vlastního výrobku rychlosůl. Já se už druhý den patlám se zabiječkou, abych to měla domácí, nečekala jsem recepty s rychlosolí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky