pondělí 25. dubna 2016

Rajčata hlavou dolů

Vysadili jsme obvyklým způsobem dvě keříčková rajčata do klasických květináčů a dvě jsme pověsili hlavou dolů do společného květináče (viz úvodní článek o experimentu). Během experimentu jsme sledovali, zda budou zrát rozdílným tempem. A přitom ještě porovnávali, zda budou zralá dříve než ta, která. Kategorie: Stromy, rostliny, květiny , k článku Přidat komentář Že je v naší zahradě mnoho věcí postavených na hlavu, to si už naši sousedé zvykli.


Rajčata hlavou dolů

Závěsný vak na rajčata si všimli i naši sousedé v zahradě. Oni i ostatní známí, kterým jsme o experimentálním pěstování závěsných rajčat řekli, se ptají, zda i letos budeme rajčata dolů hlavou pěstovat v naší zahradě. Znovu je dáme – ten- tokrát hlavou dolů – na plech, přikryjeme alobalem a. Zvláště rajčat se letos urodilo tolik, že bych je mohla prodávat na trhu,. Udělal jsem bidlo a do pětilitrových plastových pikslí od sirupů jsem zasadil rajčata. Jestli seš na lavici hlavou dolů ,tak zkus tlaky na rovný lavici.


Tak, jak se rostlině nechce růst hlavou dolů , zřejmě ani kořenům se nechce růst vzhůru nohama. Nemít zahradu, možná by stálo za úvahu zavěsit tyto vaky na balkoně, byly by alespoň nějaké rajčata. Ve srovnání s rajčaty na záhoně je to ale v našem případě plýtvání sazenicemi, pěstováním na záhoně dosáhneme.


Rajčata pěstujeme hlavou dolů. Sledujte s námi experiment. Nová metoda, kdy se rajská jablka pěstují ze zavěšené nádoby sazenicemi vzhůru, si nalézá stále více příznivců. Je ideální hlavně tam, kde n. Pokud už hrozí na podzim mrazy a vy máte na zahrádce stále ještě rajčata , je možné je vytrhat a pověsit je hlavou dolů na místě, kde je nemůže ohrozit mráz.


Plody by měly ještě dozrát. Druhou část sazenic jsme umístili klasicky do květináčů. Teď se pokoušíme porovnat, zda ta zavěšená budou prospívat více než ta pěstovaná běžným způsobem. Pokud už člověk na terase něco pěstuje, tak tam stejně zalévat a sklízet chodí. Ale je jasné, že úplně bez práce moc rajčata pěstovat nejde, já jsem to pojala tak, že pokud si jejich pěstování můžu chytře usnadnit, tak to alespoň zkusím.


A podívala jsem se, jak rajčata na terasách a balkonech pěstují ostatní. Shrňme si klady a zápory pěstování rajčat vzhůru nohama. Máte někdo zkušenosti s pěstováním rajčat hlavou dolů ? Chtěla bych to příští rok vyzkoušet. Důvodem našeho experimentu se stala masivní reklama na systém pěstování, kdy na terase nebo balkoně můžete rajčata zavěsit hlavou dolů a ušetříte místo.


Nasázeli jsme rajčata hlavou dolů. Nemyslím že by rajčata (nebo jiná zelenina) měla nahradit třeba muškáty. Pokud bych je zavěsil na zídku, určitě by se jejich kořeny rychleji prohřály a navíc by nebyly v kontaktu z chladnou půdou a vlhkostí z ní vycházející.


Latest Top rated Most Discussed Browse by Tag. Look at a tomato long enough and it starts to look weirder and weirder, but is it also toxic? Tomatoes are Poisonous? Na ten patrový foliovník v Receptáři, s truhlíky a otvory pro rajčata směrem dolů si pamatuji taky, jenom jsem už neviděla úrodu. Když má někdo velkou zahradu, placatou, a pomocné ruce k tomu, nemusí experimentovat.


V opačném případě je výsledek každého experimentu vítaný a já Mirkovi děkuji, že se dokáže o své.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky