pondělí 11. dubna 2016

Mikrovlnné trouby test 2015

Jak jistě tušíte, řeč není o lednicích, ale o mikrovlnných troubách. Jejich test připravili redaktoři časopisu dTest. Vybírejte s námi nejlepší mikrovlnné trouby na českém trhu a kupte si je online. Přehledné recenze a vítězové našeho testu. Ceny mikrovlnných trub začínají na několika stech korunách a končí u. Dokážete si v dnešní době představit domácnost svobodného muže bez mikrovlnné trouby ? Snazší způsob „vaření“, kdy pouze ohřívá hotové jídlo od maminky, přece není.


A co taková rodina s dětmi? I té přijde mikrovlnná trouba vhod. Rychle ohřát hladovým krkům jídlo od oběda nebo rozmrazit suroviny uskladněné v mrazničce.


Příležitostí pro použití. Mikrovlnné trouby bifunkční – Nadstavba mikrovlnek monofunkčních, které jsou vybaveny poměrně oblíbeným grilem. Současné mikrovlnné trouby se chlubí, že toho umějí mnohem víc než jen ohřívat hotová jídla a rozmrazovat suroviny. Dnes už jsou v nabídce vybavenější přístroje, které nejen grilují kuře, maso, rybu či tousty, ale také pečou pizzu nebo sušenky horkým vzduchem.


Pro běžné uživatele stačí, pizzu si v ní ale asi jen tak nepřipravíte. Chytré hodinky a náramky jsou hit. Zjevným nedostatkem jsou výrazné rozměry mikrovlnné trouby. Při nákupu je nutné s tímto faktem počítat a zvážit, zda je pro její umístění dostatek místa.


Radost neudělá ani vyšší finanční obnos, jenž je nutné za pořízení trouby zaplatit. Provedení však cena více než odpovídá. Jednoduché ovládání je zajištěno pomocí technologie Quick Select. Následně nastavíte časovač na určitý čas (do minut).


Do hodnocení jsme nezahrnuli objem trouby , ten je totiž závislý hlavně na počtu členů v domácnosti. V kategorii vybavení jsme se zaměřili hlavně na komfort a bezpečnost. Dobrou zprávou je, že všechny trouby mají chladná dvířka, nehrozí tedy popálení z neopatrnosti. Ne všechny modely jsou ale vybavené dětskou pojistkou.


Mikrovlnka s výkonom 9W ponúka módy varenia (gril, mikrovlnné , mikrovlnné a gril). Funkcia rýchleho štartu pri plnom výkone s sek. V ostatních testech přípravy pokrmů si mikrovlnky vedly lépe. Moderní vestavná mikrovlnná trouba Gorenje BM171E2XG bodovala v testu publikovaném v prosincovém vydání respektovaného časopisu dTest! V konkurenci celkem testovaných vestavných mikrovlnných trub, aktuálně dostupných na českém trhu, dosáhla druhého nejvyššího hodnocení – , v těsném závěsu za vítěznou mikrovlnkou Siemens ( ). Nikomu se nic ale nestalo.


Vnitřní objem mikrovlnné trouby – zde můžete vybírat z hodnot cca – 40litrů. Samozřejmě záleží na vašich potřebách (jak často a jaké množství pokrmů budete připravovat). K dispozici je několik předdefinovaných programů a ty nejlepší mikrovlnné trouby. Abyste se lépe zorientovali v bohaté nabídce výrobců, přečtěte si náš přehledný test mikrovlnek, který vám poskytne vždy aktuální informace o nejlepších modelech na trhu.


Recenze: Ovládání je jednoduché a pohodlné. Nápomocny jsou také automatické programy, u nichž však budete muset v závislosti na surovinách a požadované chuti případně přidat nějaký čas přípravy navíc manuálně. Při výběru je potřeba zvážit dostupný prostor a které funkce u mikrovlnné trouby skutečně využijeme. Volně stojící, nebo vestavená mikrovlnka?


Pokud máte novější kuchyň, patrně je v ní již počítáno s místem pro vestavěnou mikrovlnnou troubu. Výběr pak bude omezen na konkrétní rozměry. Mikrovlnná trouba se od dob svého uvedení na trh stala nepostradatelným doplňkem většiny domácností.


Namísto zdlouhavého ohřívání pokrmů na klasickém sporáku stačí jen naložit uvařené jídlo z lednice na talíř, vložit jej do mikrovlnné trouby , a za minuty můžete obědvat či večeřet. Jistě, jejich pořízení není nejlevnější, když si ale spočítáte náklady na ruční mytí, zjistíte, že vám myčka kromě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky