středa 27. dubna 2016

Domácí vaření piva

Chcete si uvařit pivo doma? Vše, co k tomu budete potřebovat, najdete v našem obchodě! Jednoduché levné zařízení pro domácí vaření piva až po vybavení pro pokročilou technologii. Homebrewing neboli domácí vaření piva se stalo koníčkem mnoha Čechů. Stále více a více nadšených pivařů zkouší vařit své domácí pivo, které je vždy originál.


A co vy, už máte také za sebou první pokusy?

U nás naleznete velký výběr sladů, chmelů a kvasnic potřebných pro domovarnictví. Do vrchní nádoby si připravíme litrů vody a ohřejeme ji na teplotu – 80°C. Poté si část horké vody přepustíme do nejspodnější (rmutomladinové) nádoby a naředíme studenou vodou tak, aby jsme dostali litrů vody teplé 52–55°C. Domácí vaření piva se stalo velkým koníčkem mnoha lidí nejen v České republice.


Hledáte domácí sadu na vaření piva ? Pokud hledáte nerezové kotlíky na slad z ušlechtilé oceli nebo fermentační trouby, u nás jste na správné adrese. Milí pivní přátelé, Dnes si trochu povíme o domácím vaření piva. Jako pivní fanatik jsem si před několika měsíci řekl, že bez toho, abych si zkusil svojí první várku, bude mé pivní fantazírování, filosofování a psaní stále jakoby nedotažené.


Zákonná opatření vztahující se na domácí výrobu piva.

Před zahájením výroby piva je třeba mít na paměti, že tato činnost je v Česku zákonem regulována. Je třeba dodržovat omezení. Během zrání mladého piva v uzavřených nádobách (skleněné láhve s patentní zátkou, plechové pětilitrové soudky, ale třeba i pet láhve) klesnou zbytky kvasnic na dno.


Pivo se vyčeří a před pitím je již není třeba filtrovat. Autor: Archiv ireceptar. Uvařit si dobré pivo vyžaduje určité znalosti a také spoustu času.


Pokud nemáte ani jedno, přečtěte si náš článek. V něm se totiž dozvíte nejen, jak uvařit pivo tradičně. Pivo si můžete v současnosti uvařit i doma a budete překvapeni, jak je domácí vaření piva vlastně snadné. Budete potřebovat jen minipivovar a pivní koncentrát australské společnosti Coopers z naší nabídky, případně i lahve, které zde najdete také.


Kurz se koná při účasti až účastníků. Udává popisek webu, který je důležitý pro internetové vyhledávače. Zadává se jako klasický text. Prostě vůbec nic nebude chybět. U nás můžete zakoupit kompletní zařízení pro domácí vaření piva , jako kotle na vaření piva , chladiče mladiny, míchadla, čerpadla, scezovací síta atd.


V České republice je zákonný limit takto uvařeného piva (které nepodléhá spotřební dani) max. A nebojte, mimo časové náročnosti (počítejte alespoň hodiny) není vaření piva z výtažku o mnoho složitejší než výroba z koncentrátu. Nadšení experimentátoři, kteří se nenechali odradit, si mohou přečíst o sladovnictví zde.

S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Rozhodli jsme se navrhnout a vyrobit zařízení, které by mohlo sloužit bez dalších úprav domácím vařičům k výrobě piva , splňovalo požadavky na jeho domácí vaření , bylo cenově přijatelné a umožňovalo dostatečně uplatňovat nápady homebrewářů. Základní technické parametry jsme stanovili tak, aby bylo možno. A s velkou pravděpodobností vás váš prvotní úspěch natolik nadchne, že se svému novému koníčku budete dále věnovat a rozvíjet ho.


Domácí pivo, lahodný nápoj, který bychom Vám chtěli na těchto stránkách přiblížit. V současné době je v obchodech nedostatek droždí, protože řada z nás si začala péct domácí chleba, rohlíky i buchty, a tak jdou kvasnice na odbyt. Nezoufejte – tady jsou tipy, jak kvasnice nahradit a během pár dnů si můžete vyrobit i vlastní droždí či domácí kvásek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky