pátek 29. dubna 2016

Jak připevnit zrcadlo na obklady

Jak ale připevnit k svislé ploše zrcadlo , které jste si nechali vyříznout na míru nebo si. Někdo ho ale lepí přímo na lepidlo jako obklady takže je vlastně jako takový obklad … je i potom „objeté“ spárovačkou… no. Musíte si na obkladačkách označit přesné umístění, kam chcete zrcadlo připevnit.


Zrcadla s rámem mají většinou na zadní straně úchyty, pomocí nichž je možné skleněnou okrasu domova zavěsit na stěnu. K uchycení zrcadla na stěnu je možné využít hned několik způsobů. Keramika Soukup – obklady a dlažby, koupelnové vybavení. Jak připevnit zrcadlo na zeď?


Přečtěte si rady a zkušenosti na téma připevnění zrcadla na stěnu a na skříň. Sada Fischer na uchycení zrcadla : doručení domů nebo na prodejnu. Téměř už se blížíme k samotnému lepení zrcadla, ale stále chybí jedna důležitá věc.


To vše kvůli tomu, aby potom nebylo nakřivo nalepené. Přilepit mýdlenku, držák toaletního papíru, ale také zrcadlo dnes není problém. Je třeba zvolit správný typ lepidla a postup. Při lepení je vždy velice důležitá kvalita podkladu, aby se nám nestalo, že lepidlo bude na zrcadle perfektně držet, ale vytrhne se nekvalitní, nezpevněná omítka.


Minule jsme si přiblížili, jak se dá zrcadlo na stěnu či jinou svislou plochu přichytit pomocí silikonu, lepidla a lepicí oboustranné pásky. Dnes se poohlédneme po držácích a úchytkách. Každý ze způsobů přichycení zrcadla.


Nezapomeňte na zrcadlo lehce přitlačit, zlepší se tak počáteční přilnavost pásky a lepící páska bude na zrcadle i na podkladu lépe držet. Silikon vytváří pevný, pružný spoj odolný vodě, vlhkosti a je vhodný na drsné, nebo extra nerovné povrchy. I zde se musí dodržovat základní zásady. Pradymám pattexem přilepené taky zrcadlo v koupelně přímo na obklady. Musíš koupit, ale tu nejvyšší řadu ta jediná tuším lepí i sklo.


Dělal jsem to cca před rokem zrcadlo metr na metr a jelikož nebylo nic jiného doma, tak jsem je jenom odmastil houbičkou s jarem a dodnes drží. Zrcadla zásadně nalepuju - oboustranně lepicí pěnovou zrcadlovou páskou (šířka asi mm). Když ho chci sundat, tak vezmu rezervní plátek do odlamovacího nože - a proříznu napřed horní stranu pásky (zasunutím nožového plátku pod zrcadlo ), pak obě boční (to už si dám na zrcadlo přísavku s háčkem kvůli uchopení) a nakonec odříznu spodní pásku. Jak nejlépe připevnit velké zrcadlo na zeď? Při přitlačení vždy lepidlo zvětší svou plochu a mohlo by vytéct a znečistit jak hrany zrcadla, tak plochu, na níž má držet.


Po nanesení lepidla je třeba zrcadlo nějakou dobu držet na svém místě a také ho náležitě přitisknout k podkladu. Při vyměřování, kam úchytky na stěnu připevnit , si raději jejich polohu určete spolu se zrcadlem. Držáky připevněte na zrcadlo (třeba jen lepicí páskou), zrcadlo přiložte ke stěně, zajistěte si třeba vodováhou správnou polohu a na stěnu naznačte obrysy úchytek.


Pak už jen naměřte, kde přesně máte vrtat a je to. Je také možné poskládat si ze zrcadel zrcadlovou stěnu podle svých představ přímo na míru. Křížové spojky s ozdobnými krytkami mohou spojovat libovolný počet čtverců nebo obdélníků zrcadel.


Lepení zrcadla Zrcadlo je třeba položit na rovnou plochu zadní stranou vzhůru. Na levé nebo pravé straně zrcadla je úzká bílá skříňka. Uvnitř skříňky (v horní části) je umíst. Nanáší se na zadní stranu zrcadla. Velkou výhodou je možnost manipulace zrcadla na lepeném podkladu.


Lepidlo, páska, držáky. Lze tak najít optimální polohu zrcadla. K obložení stěny potřebujete obklady , trpělivost a při práci musíte být pečliví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky