čtvrtek 7. dubna 2016

Kvasící nádoba

Jsme nadšení propagátoři zdravého životního stylu. Jíme Jinak, abychom byli zdraví a štíhlí. S píšeme blog, vymýšlíme recepty, točíme videa a vedeme online kurzy zdravého vaření. Pokud zeleninu dáváte do sklenice, je potřeba jí něčím zatížit, třeba jinou menší sklenicí s vodou nebo pískem.


Nádobu umístěte na místo se stabilní pokojovou teplotou, ne k topení, nebo. Pickles ze zelí a mrkve - recept. Očistíme zeleninu, nastrouháme ji podle svého uvážení (jemnější kousky budou kvasit rychleji a vyžadují méně lisování) a důkladně promícháme.


Naplníme keramickou nádobu a silou napěchujeme, aby pustila co nejvíce šťávy. Nádoba na pickles,na kvašení zeleniny s víkem,těžítkem a gumou. Přírodní keramický kvašák na zelí pro zdraví.


Dodejte si energii vlastní zkvašenou zeleninou. Kvasící nádoba kónusová 30l s teploměrem. Tento sud je kónická nádoba , ideální pro beztlakovou fermentace.


Díky speciální konstrukci, kvasnice shromažďuje v kuželovém dně a tyto mohou být stočeny a znovu použíty. Kvašené pivo může být odváděno čiré a jasné diky druhému ventilu. Plastová nádoba o objemu l, určená na přepravu vína, džusů, mléka, piva i oleje, ale i na kvašení zeleniny. Tato dóza s pružinou má objem l. Nádoba je vyrobena z čirého plastu, víko má pevné zaklapovací čtyři úchyty, kvalitní silikonové těsnění a nerezovou pružinu se stlačovací deskou, která se dá odendat a tím můžete rozšířit využití nádoby.


Výrobek omývejte vlažnou až teplou vodou s tekutými saponáty, nikdy. Nerezová fermentační nádoba 50l s kvasnou zátkou. Fermentační nádoba nerezová 50l fermentační nádoba pro prvotní kvašení piva kvalitní nerezové provedení. Spodní průměr nádoby 3cm.


Vyrobeno z robustního potravinářského polyetylénu. Materiál transparentní poloprůhledný - možno sledovat vznik kroužků - deky a hladiny bez nutnosti otevírá. Je potřeba sůl pořádně promnout se zeleninou, až začne pouštět šťávu.


Pak zeleninu přendejte do nádoby a pořádně jí upěchujte. Ta drží víčko přitlačené k zelenině, takže k ní pak nejde vzduch a. Nádoba by se neměla otevírat zbytečně, především v prvních čtyřech týdnech kvašení. Při větším naloženém množství se doporučuje odebrat vždy zeleninu na. Kameninová nádoba minikvašák je určena pro přípravu krátkodobě kvašené zeleniny pickles. Funguje na základě vyvolání kvasného procesu, jež vzniká.


Stačí jakákoli skleněná nebo kameninová nádoba. Kov se nedoporučuje, kyseliny v kvasící zelenině by s ním reagovaly. Nádobu s kvasící zeleninou postavte do hlubší misky, protože během kvašení z ní může vytékat šťáva. Takto upravenou zeleninu nechte stát 4–dní, ideálně při teplotě kolem kolem °C. Kvalitná nádoba so špeciálne vystuženým horným okrajom vyrobená z potravinárskeho plastu (biely polypropylén) s ciachovaním, vrchnákom, vypúšťacím ventilom a kvasnou zátkou s tesnením.


Vhodné i pre horúce tekutiny do 100°C. Ide o rovnakú nádobu, ktorá je súčasťou sady mikropivovarov. Dik za popis zkusenosti, dokonce to,co popisujete,je v clanku zmineno – fajn je, ze neni treba mit zrovna La Cloche(ackoli je krasna), staci i jakakoli jina uzaviratelna nadoba z materialu akumulujiciho teplo.


Tohle je sikovne hlavne v tom, ze se nemusite trefovat o urciteho tvaru, na druhe strane ho to ani nejak nepodrzi a neupecete tak dva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky