pátek 23. září 2016

Sušená jablka se skořicí

Jednoduchá sušená jablka se skořicí , zázvorem a muškátovým oříškem Jednoduchý recept na křížaly, ovšem dovedený k dokonalosti :). Vyzkoušejte jablka tentokrát vylepšit výrazným kořením, které si v tomto receptu můžete zvolit hned ve dvou variantách. Snažím se , abych zbytečně nepokapala plata sušičky. Když mám jablka potřená sirupem, zapráším je troškou skořice. Doma mám skořici v nádobce se sítkem, takže manipulace je rychlá a jednoduchá, stačí mít lehkou ruku.


Sušená jablka tvoří kromě pochoutky také důležitou složku zdravé výživy.

Obsahují jednoduché cukry (nejvíce glukózu a fruktózu), organické kyseliny (ponejvíce jablečnou a citronovou), vitamín C, provitamín A, vitamíny skupiny B. Bez konzervantů a syřidel. Ovoce pochází z České republiky. Já jsem do loňska sušila také na radiátorech, dělalo se tak u nás odjakživa.


Letos jsem si udělala radost a koupila sušičku a nemůžu ji vynachválit. Můžete také u nás zkusit sušená jablka se skořicí. Kdy by neměl rád typické české křížaly! Výsledná chuť usušených křížal samozřejmě závisí na použitých jablkách.


Vybíráme pro Vás ty nejchutnější odrůdy!

Ochutnejte sušená jablíčka se skořicí. Použití: Díky svému tvaru, velikosti a šťavnatosti se přímo vybízí kostičky sušených jablek se skořicí přidat do ranního muesli, kaše nebo cereálií. Já je před pečením nechala uležet několik hodin v lednici, ale pokud spěcháte, dejte je rovnou do trouby.


Jablka kostky se skořicí kg. V obchodě nicméně často narazíte na sušená jablka konzervovaná oxidem siřičitým a dovezená z Číny, proto se určitě vyplatí investovat trochu času a jablka si nasušit vlastní. Kromě voňavého čaje z nich pak připravíte i lahodné nepečené kuličky (kdybyste viděli, jak se po nich v redakci zaprášilo!) nebo domácí. Balené ručně těsně před expedicí. Při konzervování ovoce proslazováním, se na rozdíl od kandování zachovávají vitamíny a chuť ovoce.


Suroviny pocházejí z kontrolovaných pěstitelských oblastí a jsou sbírány, zpracovány a rafinované dle nejvyšších norem kvality a nejnovějších standardů. Chuť zdravého štrůdlu je tu. Pracujeme výhradně s dodavateli, kteří splňují naše normy kvality. Od začátku mého podnikání se zaměřujeme na děti a naše sušené ovoce jim podáváme jako vhodné zdravé mlsání. Je lepší si zamlsat sušená jablka nebo hrušky nebo jablečné marokánky.


Jde stále o ovoce, cukry jsou v něm přirozené a pocit chutě na sladké Vám sušené ovoce. Ovesná kaše s příchutí čerstvě upečeného jablečného závinu. V kaši naleznete sušená jablka , skořici a rozinky. Vše jemně doslazeno třtinovým cukrem.


Zkrátka všechno, jako v pravém štrůdlu babičky. V této kaši naleznete nadprůměrné množství jablek a rozinek, které se na celkovém složení podílejí pětinou.

Všechny odrůdy jablek jsou bez výjimky vhodné pro sušení. Ale když je výběr velký, je lepší dát přednost ovoce s malou semennou krabicí a tenkou kůží. Na patře by měla být jablka sladká, kyselá a voňavá. Před sušením se ovoce omyje a vysuší. Lahodná smažená jablka se skořicí.


Opláchnutá jablka necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na plátky, vyrobíme tak kolečka s částí jadřince uprostřed. Jaderníky vykrojíme například. Posypeme skořicí , cukrem a nakonec přidáme máslo. Kandované kousky jablek obalené ve skořicovém cukru se hodí.


Smícháme mouku se sodou, cukrem, vločkami a čokoládou na kousky. Do směsi nastrouháme jedno až dvě jablíčka bez slupky a přimícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky