pondělí 22. června 2020

Vepřové maso v konzervě recept

Tématické fráze: recept na domácí vepřovou konzervu vepřová konzerva z bůčku domácí vepřovka domácí konzervy recepty na masové konzervy - domácí výroba vepřové maso z konzervy recepty domácí masová konzerva veprove maso v konzerve recepty domaci konzerva domácí výroba vepřového lančmítu vyroba veprovych konzerv. Maso z vepřové konzervy recepty, které budete milovat. V konzervě má své nezastupitelné místo, a tuk v něm dává konzervě chuť a šťavnatost. Vepřová plec je další maso , které v konzervě končí.


Tady je to ale spíš kvůli tomu, aby konzerva nebyla tak tučná, možná se zdá že je to škoda. Vepřové maso v konzervě se hodí zejména tehdy, není-li příliš času na uvaření oběda. Dříve se dalo výborné maso v plechu koupit v běžné obchodní síti, dnes už to, bohužel, není tak snadné. Výrobci podlehli tlaku obchodníků na co nejnižší cenu a kvalita nebo spíše nekvalita vepřových konzerv tomu odpovídá. Vepřové – bůček bez kostí a kůží, rovnoměrně prorostlý v poměru asi 1:(tuk: maso ). Opět pokrájený na kostky 5×cm.


Ten jsem nejdříve ochutil lžičkou sušeného česneku a solí. Nechal odpočívat několik hodin v lednici a poté zalil vlažnou vodou, přidal utřený stroužek česneku a špetku drceného kmínu. Delší dobu již nekupuji konzervy, jelikož jsem zjistil, že neobsahují to, co je na nálepce napsáno. Prostě lečo s uzeninou není jak bývalo, maso hovězí nebo vepřové jsem po otevření mimo nějakých rozemletých zbytků nenašel.


Vepřové maso v konzervě recept

Proto mně zarazilo, že si může na tom někdo pochutnávat. Pečené maso v konzervě recepty, které budete milovat. Vepřové v mrkvi - recept : Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také.


Zvláště moderní kuchyně se vyznačuje jednoduchým kořeněním, a to základním kořením jako je sůl a pepř a následně pak bylinky, ideálně v čerstvém stavu. Klasická česká kuchyně pak vepřové maso používá do omáček, pro pečeni i na plátky pro přípravu minutek. Maso promícháme ve směsi tuku, sýru a hořčice. Pokud chceme pomazánku jemnější, můžeme ji rozmixovat. Jinak ji pouze dobře promícháme.


Nakonec pomazánku z vepřového v konzervě podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku z vepřového v konzervě podáváme s pečivem. Tentokrát jsem zavařila předem pečenou vepřovou plec (osolenou a okmínovanou). Maso v tlakovém hrnci není rozpadlé, ale měkké.


Já si ho do konzervy rozmačkám na menší kousky, ale to záleží na každém z vás. Tlakový hrnec je podle mně důležitý v tom, že se vám nevyvaří voda. Osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme pepřem, kmínem a nakrájenou cibulí a podlijeme vařící vodou. V té době nebyla povinnost zdůrazňovat použité suroviny. Vepřové pocházelo z prasat – ještě v tom byznysu neuměli chodit.


Doba se překulila, nažloutlí pozemšťané svým šikmým okem kdesi v Evropě zblejskli kosmické materiály a poučili se, jak má vypadat konzerva vpravdě domácí a máme je tu zas. Cibuli osmažíme dorůžova na sádle nebo na oleji, přidáme nakrájené maso , orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme v papiňáku asi munut. Když je maso poloměkké, přidáme kapustu a prolisovaný česnek. Vaříme, až je maso s kapustou měkké, potom pokrm zahustíme.


Vepřové na žampionech, s kapustou, v mrkvi či rizoto jsou pravidelně na našem jídelníčku. Recepty na přípravu vepřového masa dušeného, pečeného i vařeného vás zajisté osloví a pomohou s přípravou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky