čtvrtek 25. června 2020

Zavařování kuřecího masa

Zavařování kuřecího masa

Zavařování masa (sterilace) v domácích podmínkách. Maso syrové nebo částečně upravené, či již hotové můžeme sterilovat ve skleněných nebo plechových nádobách. Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek.


Naše Dobroty používají Naše Dobroty používají pro chod stránek Cookies, o kterých se můžete dozvědět více zde: Soubory cookies. Také respektujeme Vaše soukromí a proto chráníme Vaše data (pokud nějaká máme) všemi dostupnými prostředky, více si můžete přečíst zde: Ochrana osobních údajů. K zavařování syrového masa jsou mnozí skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo neuvařené. Pokud ale dodržíte postup zavařování masa do sklenic a doporučené doby vaření, maso se dokonale tepelně zpracuje během samotného zavařování. Tento způsob zavařování má dvě fáze – nejdříve je potřeba si maso předpřipravit (zničíte bakterie) a druhý den vaříte maso do konce.


Budete-li zavařovat pečené kuřecí maso, mírně ho nasolte a okořeňte podle svého oblíbeného receptu. Poté ho v troubě rychle upečte do poloměkka. Na zavaření použijte jen masité části.


Zavařovat můžeme maso hovězí, vepřové, drůbeží, jehněčí, zvěřinu i ryby. Před zavařováním maso upravíme buď vařením, pečením nebo dušením, do sklenic je dáváme ještě za tepla a zalíváme šťávou nebo vývarem. Tématické fráze: zavařování zavařování masa do sklenic zavařování masa do sklenic recept zavařování recepty zavařování masa zavařování hub recepty na zavařování zavařování kuřecího masa recepty zavařování zavařování postup zavarovani zeleniny recepty na zavařování zeleniny zavařování kuřecího masa do.


V tomto článku se zaměříme právě na zavařování masa , v budoucnu se ale budeme věnovat i méně známému zavařování pečiva a cukrářských výrobků. Pečlivá příprava masa je zásadní. Aby bylo zavařování masa do sklenic úspěšné, naprosto zásadní je pečlivá příprava.


Zavařování kuřecího masa

Předpokladem ale je, že zaavříte opravdu kvalitní potraviny a suroviny. Jedno kuře může stačit dvěma lidem na čtyři dny. Přísahám a dokážu vám to.


Mám tu pro vás čtyři recepty z kuřecího masa , které byste měli mít v základní výbavě, protože vám nejen zachrání nejednu večeři, ale ještě s nimi ušetříte. Maso je vynikající,a lze je využít na cesty,dovolenou či velmi rychlou přípravu jídla. Co se samotného zavařování týče,tak předně sklenice- doporučuji klasické omnia s narážecími víčky. Nedoporučuji šroubovací.


Zavařování kuřecího masa

Jak na nejlepší steak, šťavnatou pečeni, co udělat, když na pánvi přistane pstruh nebo soused přinese kus zvěřiny? Recepty na dokonalou úpravu všech typů masa. Z jakých kousků kuřecího masa si navaříte?


Z mláděte slepice si můžete dát prsa, stehna, křídla nebo droby. Z prsou si uděláte výborné řízky. Někteří preferují k této přípravě stehenní část. Stehna nebo celé čtvrtky jsou totiž méně suché.


Dají se mimo jiné upéct s křupavou kůžičkou nebo využít k. Nedělám si iluze, co všechno je v ní namleté, bohužel do ní nevidíte. Ale údaje na štítku typu obsahuje masa mnohé napoví …. Jelikož doma nemáme stroj na zavírání konzerv (což mi teda velmi mrzí a hledám nějaký z druhé ruky) tak zavařování masa do sklenic je pro nás celkem jasná volba. Nakládání masa do soli je v současné době téměř nepoužívaná možnost uchování masa na poměrně dlouhou dobu.


Sůl je přitom velmi dostupná a levná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky