čtvrtek 11. března 2021

Závit na stativu

Nařízení byla porušena v důsledku zpracování jeho osobních údajů v rozporu s Nařízením. Ten se primárně točil kolem stativu samotných (např. materiálů, ze kterých jsou stativy vyráběny). Tento článek je zaměřen na stativové hlavy, které se na těla stativů nějakým způsobem obvykle připojují. Zjistíte, jaké stativové hlavy. Jaký je závit na stativu.


Pak je tato vychytávka právě pro Vás. Dalekohled má ve výbavě malý stolní stativ který je mírně řečeno k ničemu, protože se mi nechce na pozorovatelnu nosit stůl :o. Vtip je v tom, že závit na stativový šroub v dalekohledu je nestandartního rozměru.


A já netuším o jaký závit se jedná. Minule jsme si vysvětlili, co je to automatické měření expozice a jak u digitálních fotoaparátů funguje. Dnes na toto téma úzce navážeme a ukážeme si, jak takové měření expozice můžeme přímo ovlivnit – rychle, jednoduše a bez složitých výpočtů a vzorečků. Hlavy stativů se stejně jako stativy rozlišují podle způsobu využití, konstrukce, velikosti, použitých materiálů, nosností a hmotnosti. Mezi typické stativové hlavy patří 3D konstrukce, které umožňují aretaci každé osy zvlášť, jsou maximálně spolehlivé a převážně jsou určeny pro klasické technické fotografování v ateliérech a fotografování architektury.


Jde o whitworthův závit o průměru ¼” stoupání závitů na 1”. Dalším parametrem pro rozhodování může být hmotnost stativu , zejména pro ty, kteří vyrážejí pěšky do přírody. V tom případě půjde, vzhledem k výše uvedenému, o kompromis mezi hmotností a stabilitou nebo lze zvolit stativy z lehkých materiálů.


Tripody jsou velmi stabilní díky třem opěrným bodům, u fotografů velmi populární. Stativ na foťák a jeho konstrukce. Některé typy lze rozložit.


Detailní popis tohoto zboží naleznete v Souborech ke stažení. Pro zjištění informací o ceně zboží, ceně kalibrace, době a způsobu dodání apod. Na obrázku Různé druhy závitů - Fig.


Dělení závitů dle profilu a stoupání. Hama Stolní mini stativ Flexi M. Malý stolní stativ s ohebnými nohami. S hroty Spike Feet Set dosáhnete vynikající stability a přilnavosti stativu Travel Tripod při fotografování na kluzkém nebo sypkém povrchu.


Závit na stativu

Metrický závit je nejčastěji používaný závit. Rozeznáváme metrické závity s hrubým a jemným stoupáním. Závity s jemným stoupáním mají menší hloubku závitu.


Hodí se pro krátké závity, závity na tenkostěnných trubkách, na zátkách a na stavěcích šroubech. Pro hrubé i jemné závity jsou v ČSN uvedeny tři. Fotoaparát jednoduše našroubujete na destičku a tu lehce nacvaknete do podložky stativu. Materiál stativové hlavy.


Závit na stativu

Proto se důkladně rozhodněte, k jakému účelu. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Na druhou stranu nezapomínejte také na to, že čím těžší stativ bude, tím větší stability se od něj dočkáte. Takže celková hmotnost stativu by měla být takovým pomyslným kompromisem dle vašich předpokladů využívání. Vážení zákazníci, z důvodu nařízení vlády ČR, je naše kamenná prodejna pro běžné nákupy uzavřena.


Zasílání objednávek na Vaši adresu nadále pokračuje bez omezení. Děkujeme za pochopení VK Foto. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Závit na stativu

Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Ahoj Nevíte, jestli se dá sehnat levně závit pro stativ. Hliníkový výsuvný stativ, kruhová libela pro přesné nastavení stativu do vodorovné polohy. Určitě tam metrický závit není, takže se nedá nahradit klasickým šroubkem (jen by se ten závit natáhl a po čase strhnul). Jinak stačí vzít kameru a placku ze stativu a zajít do jakékoli fotoprodejny.


Tam si vybrat klasický držák k externímu blesku na fo ák (cca od Kč) a zkusit z toho držáku šroub (délku) do plácky. Závit na šroubu (šroubovice) působí jako nakloněná rovina, obtočená kolem jeho dříku. Otáčením se šroub posouvá vůči matici nebo součásti s vnitřním závitem, a to s podstatně větší silou než jaká šroubem otáčí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky