úterý 20. dubna 2021

Znojemské okurky

Znojemské okurky typu komunistické éry již neumí vyrobit ani Znojmia. To co se prodává nemá původní chuť. Kam se ztratil originální recept je záhada.


Takže zkoušejte,ať něco dobrého vymyslíte. Recept na originální sladkokyselé znojemské okurky.

Nejprve si očistím okurky a umyji sklenice a teď to hlavní,dám si vařit jakýkoliv nálev a ten nechám stále vařit,do menšího kastroulku s dám pod pokličku vyvařovat víčka,a zapnu si el troubu na 1st. Tradiční znojemské okurky. Vítejte na stránkách, které Vám budou přinášet informace a nabídky z oblasti znojemské zeleniny a vína.


Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám. Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny.


Odborníci sice stále tvrdí, že skutečný a pravý recept na znojemské okurky je přísně utajovaný a jeho kouzlo spočívá ve velkém množství bylinek.

Najít však můžete velké množství různých receptů, které se co nejvíce snaží napodobit ten originální recept na znojemské okurky. Pokud jste již někdy takový recept. Postup přípravy receptu.


Do hrnce dám všechny ingredience a nechám krátce přejít varem asi 2-minuty a dám nálev vychladit. Na dno do sklenice vložím 1-kolečka mrkve, 1-kolečka křenu, 1-plátky cibule, kousek okvětí nebo snítky nebo stonku kopru (vše podle velikosti) a na to naskládám umyté okurky , zaliji vychladlým nálevem. Všem vám ušetřím spoustu práce a času. Nejlepší je si koupit Znojemský macerát na okurky a zeleninu a můžete doma dělat zázraky. A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel.


Přeji hezké gurmánské prožitky se Znojemským macerátem. V rámci mimořádných bezpečnostních opatření města Znojma uzavíráme s okamžitou platností provoz znojemského podzemí, a to až do odvolání. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji ji osmahneme až zesklovatí. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi ml) a dusíme na mírném ohni asi 45. Nejrozšířenější jsou v české, slovenské, polské a ruské.


Nakládané okurky jsou klasický pokrm mnoha kuchyní. Ve znojemské sídelní aglomeraci včetně přilehlých samostatných obcí žije přes tisíc obyvatel. Je druhým největším městem Jihomoravského kraje a historickým centrem jihozápadní Moravy.

Sluncem prozářená jižní Morava je významná několika světovými tradicemi, které se zrodily ve čtyřech tradičních regionech. Podhorácko se pyšní svým šparglem, ivančickým chřestem. V Podyjí se zrodily jedinečné znojemské okurky.


Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových. Na rozdíl od klasických způsobů má ten náš výhodu v tom, že můžete naklá. Sezona okurek a barevné letní zeleniny je právě na vrcholu. Nemáte-li rádi saláty, nebo vás nebaví je chystat, můžete téměř vše ze zahrádky naložit. Ty nejlepší recepty na nakládané okurky přinesla středeční příloha DOMA DNES deníku MF DNES.


Okurky namočíme ve škopíku ve vodě a malým kartáčkem očistíme. Dováží se do Ruska, Francie, Belgie, Španělska, Anglie, do všech balkánských zemí a putují za.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky