pátek 21. srpna 2020

Vodní kámen v konvici

Pak dolijte do nádoby vodu a svařte. Vylijte z ní vodu, dříve než vychladne, a pak ještě několikrát konvici propláchněte studenou vodou. Je nutné odstranit veškeré zbytky citronové šťávy a octa.


Mnoho lidí jako první přemýšlí o odvápňovači, které seženou v kterékoliv drogérii nebo elektru, kde se prodávají tyto spotřebiče. Jsou k dostání ve dvou formách, buď jako tablety nebo jako tekutý.

Máte dvě možnosti, buď si necháte v drogerii poradit a koupíte klasické chemické čističe nebo vyzkoušíte věci, které najdete běžně doma. Rychlovarná konvice: Pomůže octová kašička. Jak konvici rychle a jednoduše vyčistit?


Vyprovoďte vodní kámen z konvice. Vodní kámen je nepřítel všech přístrojů pracujících s horkou vodou. Největší škodu na rychlovarné konvici páchá vodní kámen.


Necháváte vodu v konvici po celý den?

Pak musíte spotřebič čistit o to častěji. Pokud se navíc potýkáte s tvrdou vodou, tvoří se kámen skoro před očima. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně.


Předejdete jim pravidelným používáním čistících prostředků na toalety. Ideální je toalety čistit alespoň 2krát týdně. Podle typu hornin, ze kterých voda pochází, je ho pouze méně nebo více. Ve všech případech mluvíme o takzvané tvrdé vodě, která srážením vodního kamene ničí pračky.


Dá se říct, že se vyskytuje téměř v každé místnosti. A pokud máte tvrdou vodu, moc dobře víte, jak rychle se v ní usadí vodní kámen. Hodně lidí využívá k odstranění kamene ocet, jenže ten může vaši rychlovarnou konvici i zničit.


Jak snadno odstranit vodní kamen? Ve varné konvici nebo ve skle (pro horké nápoje) je to snadné: - žádný ocet a nepříjemný octový zápach - stačí jedna ampulka speciálního. Nažloutlé stěny, vodní kámen.


To vše se po čase objeví asi v každé rychlovarné konvici.

Pomocí octu, kyseliny citronové a vody se nečistot zbavíte. Starý, ale dobrý návod na to! Bílý povlak se rád zabydlí hlavně v domácnosti, kde teče tvrdá voda.


Ocet pomáhá například na varné konvice, v nichž vodní kámen snižuje účinnost a rychlost varu. Doporučuje se konvici zpola naplnit octem a dolít vodou, pak směs nechat povařit a zcela vychladnout. I když si koupíte rychlovarnou konvici , v níž by se podle inzerce neměl usazovat vodní kámen , tak to neznamená, že se v ní určitě usazovat nebude. Proto nám nezbývá, než rychlovarnou konvici čas od času vyčistit. Zkuste tři prověřené způsoby, které dokonale fungují.


Na vodní kámen v konvici stačí ocet nebo kyselina citronová. Naplňte konvici vodou a přidejte cca dcl octa či lžíci kyseliny citronové. Vodu s přidaným čističem uvařte a nechte odstát. Minimum je jedna hodina, ideální je ponechat směs v konvici přes noc.


Objevuje se všude, kde dochází ke kontaktu s vodou – na vaně, umyvadlu, toaletě, vodovodní baterii, ale také v pračce či rychlovarné konvici. Pokud je nános příliš silný, bude nutné postup opakovat. Nakonec se vodní kámen usazuje v bojleru či v pračce tak dlouho, až se spotřebiče zadřou a přestanou fungovat.


ECOVER odstraňovač vodního kamene 5ml. Ekologické čisticí, mycí a prací prostředky Ecover, jsou vyrobené na rostlinné a minerální bázi, neobsahují složky pocházející z ropy, mají minimální vliv na vodní život, jsou rychle a úplně biologicky rozložitelné, jsou vhodné pro citlivou pokožku, nejsou testované na zvířatech, vyrábějí se v ekologické továrně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky