pátek 16. října 2020

Výměna anodové tyče

Z anodové tyče zbyl jen pahýl a její ocelové jádro šlo kupodivu celkem snadno vyšroubovat. Přesto jsme dosadil anodu novou - mám pocit, že na sebe váže právě ten kotelní kámen. Díra pod přírubu je dost velká na to, aby se tam protáhla ruka, pozor jen na černý sajrajt na obvodu otvoru - ruka bude špinavá až po rameno. Anoda při rušení vodního kamene ubývá, a proto je nutná pravidelná výměna.


Doporučujeme nejpozději po letech provozu bojleru. Výměna hořčíkové tyče se provádí při úbytku cca - hmotnosti. Při této revizi se každý rok musí vyměnit anodová tyč - je úplně sežraná a rozebrat bojler, vytáhnout z něj nerezovou spirálu, vyvařit ji v. V naší nabídce naleznete anodové tyče , těsnění a další příslušenství pro. Pro zajištění delší životnosti našich ohřívačů vody je zapotřebí splňovat základní povinnosti: - pravidelné kontroly a údržby ( periodické prohlídky ) - kontrolovat správnou. Dodáváme náhradní anodové tyče pro bojlery Dražice.


Náhradní díl na bojler. Tato anoda má krátký šroub a bez této sady nelze vhodně utěsnit. Domů dz dražice - anodové tyče. Včasná výměna anodové tyče zajistí neustálou ochranu Vašeho ohřívače a minimalizuje možnost poškození Použití magnéziové hořčíkové anody pro katodovou ochranu kovových nádob používaných pro ohřev teplé užitkové vody je všeobecně známo jako standardní a nezbytné pro zajištění účinné ochrany před působením elektrochemické koroze. Nyní můžete kontrolovat správnou funkci anodové tyče bez nutnosti použití měřicího přístroje nebo demontáže tyče spojené s vypouštěním vody ze zásobníku.


Když to fungovalo loni, musí to fungovat letos taky. Výměna anodové tyče Anoda se u většiny bojlerů Dražice nachází zevnitř na víku příruby a při její výměně je třeba vypustit vodu z ohřívače a odmontovat víko příruby: 1. V případě bojlerů Electrolux či Tatramat jsou dvě základní varianty. První varianta je shodná s provedením Dražice - anoda je uchycena na vnitřní straně příruby.


Druhá varianta je, že je anoda uchycena skrz přírubu. Usazování je závislé na tvrdosti ohřívané vody, na její teplotě a na množství vypotřebované teplé vody. Anodové tyče - Katalog Anodové tyče. Mnoho náhradních dílů na elektrokotle vedeme skladem. Do elektrokotlů dále dodáváme anodové tyče , těsnění, termostaty, nebo topné spirály.


Nechápu kde je problém, jiné kotle které tento revizní technik reviduje takové problémy nemají. Co se týče ubývání anodové tyče , tak jsem se pouze dočetl, že to mohou způsobovat bludné proudy - bydlím cca 100m od železniční trati. Dům je ale řádně uzemněn a všechny přípojky (voda, plyn, kanál) jsou z plastu. Výměna volantové tyče Koupil jsem Jimnyho a hned zpočátku se při najetí na hrbol i na silnici,ozval kovový drnčivý zvuk těsně pod volantem.


Zpočátku jsem si myslel, že je to ložisko volantu. Po několika pokusech u autoopravářů jsem zjistil, že s tím nikdo nemá zkušenost a radili vždy neurčitě. Po zkušenostech jsem bojler otevřel po roce. Opakovaným ohřevem vody se na stěnách smaltované nádoby a hlavně na víku příruby usazuje vodní kámen. Opět spousta kamence a an.


Od té doby tam anoda není žádná. Katodové tyče vyrábíme z mědi nebo hliníku, pro jejich velmi dobré elektrovodné vlastnosti. Průřez katodové tyče musí být zvolen s ohledem na požadovaný průchod proudu, konce jsou v délce 100mm upraveny dle druhu zakončení. Délku přispůsobíme přání zakazníka. Výměna anodové tyče a těsnění není kryta zárukou, jedná se o ma- teriál, který je opotřebováván a jako takový musí být obměňován v rámci pravidelných údržeb, hra- zených uživatelem.


Pokud jste bojler dlouho nečistili, je možné, že po anodě již nebude ani památky. Velmi záleží na kvalitě vody, která má vliv na životnost anodové tyče. Pro dlouhou životnost bojleru doporučujeme průběžnou kontrolu délky anody a její včasnou výměnu.


Nádoba ohřívače je svařena z ocelového plechu a jako celek posmaltována smaltem odolávajícím teplé vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky