čtvrtek 15. října 2020

Živočišné syřidlo

Telecí syřidlo je vůbec nejlepší. Pokud se v minulosti hovořilo o syřidlech, tak jen o syřidlech živočišných, tedy takových, která byla získávána z žaludků telat. V nich je totiž obsažen enzym zvaný chymosin, který je vůbec nejlepším syřidlem, které se k výrobě sýrů dá využít. Všude tam se kde uplatní syřidlo jako spoluautor výsledné chuti a buketu sýra. Dává tuhé a kopaktní sraženiny, síla 1IMCU v 1ml syřidla.


Dodává se v balení 200ml, 500ml, 5L a 20L. Podle druhu sýru a sýrařských technologií sýrař použije syřidlo s různým obsahem chymosinu. Bílkoviny mléka se rozloží na různé štěpné produkty - aminokyseliny a peptidy. Složení bílkovin sýra závisí na délce zrání sýra a na použitých mikroorganismech při něm působících.


Před použitím doporučuji udělat test síly syřidla na Vašem mléce. V alpských zemích se hodně používá klasické živočišné syřidlo. Hodně lidí volí mikrobiální syřidla, neboť pro domácí výrobu není v ničem pozadu za syřidlem živočišným a přináší několik výho mezi něž patří především cena. Je mnohem levnější než syřidlo živočišné.


U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit. Syřidla rozdělujeme na syřidlo živočišné, syřidlo rostlinné a syřidlo mikrobiální. Mluvíme-li o syřidlech na výrobu sýrů, můžeme použít jak syřidlo Laktochym, tak syřidlo Fromase nebo i syřidlo Mikroren. Syřidla na domácí výrobu sýrů nebo faremní výrobu sýrů, sýřidla k výrobě domácích sýrů, prodej syřidel. Vplyv na minimálnu trvanlivosť syridiel má aj teplota skladovania a manipulácie.


Je potrebné rozlišovať tieto teploty. Syridlo nie je potravina, ale prídavná látka do potravín, k rátkodobé vystavenie syridla počas transportu aj pri vyšších vonkajších teplotách v letnom období má len nepatrný vplyv na jeho minimálnu trvanlivosť. Do této kategorie spadají jak produkty, které zvíře vyprodukovalo (například mléko, vejce a med), tak i produkty, které byly získány usmrcením zvířete. Laktoflora syřidlo na sýr syřidlo na sýry syřidlo na výrobu sýrů přírodní syřidlo do mléka pro výrobu sýra.


Koupit v e-shopu Smetanová kultura Laktoflora. Mikrobiální syřidlo se získává většinou z houbových kultur, které mohou či nemusí být genově modifikované. Je to enzym, který sráží mléčné bílkoviny, výsledkem čehož je vznik sýřeniny a syrovátky. Podle způsobu výroby dělíme zákysů na: živočišné - vyrobeno extrakcí z telecích ža. Syřidlo je základní surovinou při výrobě sýrů.


Chlorid vápenatý zvyšuje výtěžnost mléka a zlepšuje jeho sýřitelnost. Hledal jsem si teď něco o syřidlech kvůli nově otevřené vege sýrárně Vegsýr. Ano, opravdu takový žánr existuje a celé je to postavené na použití alternativního syřidla, které se získává extrakcí z kultivované plísně. Tradičně se živočišné syřidlo. Jedná se o živočišné syřidlo , skutečně se vyrábí z ošetřených žaludků telat, nejčastěji mladých býčků, určených k porážce pro své vynikající maso.


Pokud upřednostňujete živočišné syřidlo , lze ho zakoupit přímo u výrobce Milcom (eshop.milcom-as.cz). Použijete-li k výrobě čerstvého sýra jiné syřidlo , než uvádíme, musíte pro výpočet potřebného množství použít kalkulačku z knihy Domácí mlékař nebo návod na obalu syřidla - cílem je ostrý lom za minut. To, že je ve výrobku surovina, kterou nečekáte, neznamená, že vás výrobce šidí nebo udělal legislativní chybu.


Tak jako se může vepřová kůže používat v kuřecích párcích, tak se může klidně používat živočišné syřidlo , aniž by vás o tom někdo na obale informoval. Uvádění typu syřidla na obalu sýra není. Obsah čisté svalové bílkoviny min.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky