pátek 6. listopadu 2020

Výroba jogurtu bez jogurtovače

Domácí jogurt bez jogurtovače. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Toužíte po vlastním, domácím jogurtu bez chemie, ale nechcete si pořizovat drahý jogurtovač? Pak pro vás máme dobrou zprávu – zvládnete to i bez vymožeností moderní techniky! Těch minut, kdy na začátku výroby necháváte jogurt probublávat, je zásadních.


Před výrobou jogurtu musí mléko projít vysokou pasterací, to znamená buď zahřátí na teplotu 90–°C po dobu minut, nebo 80–°C po dobu minut. Víte, jak si doma vyrobit jogurt bez jogurtovače ? Podívejte se na jednoduchý recept a postup, u něhož je výroba jogurtu opravdu velmi snadná. V tomto videu vás naučím si vyrobit velice chutný jogurt.


Zmíním i všechny možné metody a důležité zásady. Cenově vás vyjde mnohem levněji než kupovaný a při. Výroba domácího jogurtu , při které nepotřebujeme jogurtovač. Lžíci syrovátky si můžete nechat také na výrobu příštího jogurtu.


Výroba jogurtů bez jogurtovače v tuto chvíli končí. Počkejte ještě, než jogurt zcela vychladne a poté jej dejte do lednice. Jogurt by vám měl bez problémů vydržet minimálně týden. Občas je potřeba slít syrovátku, která se z jogurtu uvolňuje.


Především jogurtovač, bez něj výrobu nemá cenu zkoušet, jelikož jogurtové bakterie jsou velmi vybíravé a pro svůj růst potřebují stálou teplotu, cca. To je právě účel jogurtovače , těžko bychom tyto podmínky doma jinak dodržely. Dále jsou potřeba skleničky, většinou jsou součástí balení jogurtovače.


A zvládne to opravdu každý – dokonce i bez jogurtovače. Připravili jsme pro vás jednoduchý návod krok za krokem. Naučte se vyrábět vlastní jogurt, poděkují vám vaše zdraví i peněženka. Navíc šetříte i životní prostředí, protože neprodukujete zbytečný odpad ve formě hromad plastových kelímků.


Co budete na domácí jogurt potřebovat? Proto čím dál tím častěji lidé sahají po nápadech našich babiček, jak si tu či onu potravinu připravit v domácích podmínkách. A jednoduše vyrobit si můžeme i obyčejný domácí jogurt, navíc to zvládneme bez jogurtovače či kupovaných jogurtových kultur. Stačíme si s tím, co už máme doma. Stráví tedy v troubě požadované až hodin.


Tipy pro výrobu domácího jogurtu bez jogurtovače. Na výrobu domácího jogurtu bez jogurtovače není třeba teploměr. Ako si môžeme vyrobiť domáci jogurt bez jogurtovača?


Po prvé viete presne, z čoho sa výrobok skladá a môžete sa tak spoľahlivo vyhnúť potencionálne nebezpečným. Nechceme vás odrazovat od nákupu jogurtovače , ale poradíme vám, jak si udělat jogurt doma bez něj. My děláme v zimě jogurt i bez jogurtovače. Normálně mléko s trochou jogurtu necháme přes noc na radiátoru ústředního topení.


A když chceme řecký, necháme vykapat přes noc v utěrce. S kapkou medu je skvělý!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky