pondělí 2. listopadu 2020

Výrobky z víček od pet lahví

Obzvlášť když jde o plastové lahve, které patří k těm horším nerozložitelným odpadkům. Vyrobte z nich podle návodu pět vtipných vychytávek. Malířskou paletu, stojánek na fotky, uzavíratelný pytlík, veselé magnetky, květináč i svícínek ocení celá rodina. Fotoalbum Naše výtvory obrázky z víček od PET - lahví Výrobky a obrázky. Plastový materiál je ohebný a lehký a zvládnou se s ním poprat i obyčejné nůžky.


O nápadech na využití plastových láhví, jste už určitě slyšeli.

Věděli jste ale, že využíti najdou i obyčejná víčka od lahví ? A nápadů na jejich využití je opravdu spousta, ať už jde o plastový nebo kovový uzávěr. Autor: Archiv ireceptar. Na základní desku (PVC, plexisklo, polykarbonát, překližka apod.) nakreslíme mřížku s roztečí mm, od láhví odřízneme hrdla asi mm pod zesíleným kroužkem a lepicí pistolí nebo lepidlem je připevníme k podkladu do mřížky.


Při změně motivu stačí přemístit. Jedno víčko váží zhruba gramy. Abychom nasbírali celý kg, budeme potřebovat kolem 5víček , což jsou víčka z 5láhví.


Potřebovat budete jen prázdné lahve a různobarevné zbytky vlny.

Lahev odstřihněte ve výšce, která bude vyhovovat vašim potřebám, a to tak, aby pak celý květináč zůstal skrytý. Nevyplatilo se jim v této oblasti podnikat, což vyvolalo mezi mnoha školami v celé České republice hlad po místech, kde by svá vysbíraná víčka. Podívejte se na další nápady na téma Děti, Papírové květiny a Nápady.


Dobrý den - prosila bych o odpověď na sběr víček : Podle mého laického myšlení mám zato, že do sběru víček od pet lahví mohu přidat i uzávěry od lahví kečupu, víčka od mléka a vytahovací špunt atd. PET je totiž zkratka pro polyethylentereftalát, ze kterého se lahve vyrábějí. Mimoto jsou přidávána různá barviva či jiná aditiva, především změkčovadla (ftaláty). Takže, vzhůru do sběru víček a do práce!


Výtvarné a pracovní inspirace. PET lahve mají široké užití a. Stačí nasbírat dostatek víček a mít buď dobré předlohy, nebo dobré nápady. Někteří pomocí víček dělají i barevné cestičky.


Jiní jen skládají víčka do ploch, které pak zavěsí na zeď. Možnosti jsou různé a je jen na vás, jak víčka. Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) pokračuje v úspěšné charitativní spolupráci s městskou částí Praha 8. Nesbírají je pouze jednotlivci.


Ve školách se pořádají soutěže mezi třídami, víčka schraňují také některé firmy. Tato na první pohled podivná činnost má dobrý účel.

Pomoci potřebným, podpořit charity i naučit děti ekologickému cítění a třídění odpadu. Bohužel se podle ekologů míjí účinkem. Výsledný produkt z recyklace se upravuje až na finální výrobek, kterým je například polyesterová střiž. Ta se pak stává základní surovinou pro textilní průmysl.


Z lahví se získávají jako tzv. PET vločky, které se prodávají dále pro finální zpracování. Z PET vloček se vyrábí nejvíce střižové vlákno.


Materiál z víček se prodává a odváží zvlášť, a vyrábí se z něj jiné materiály a předměty, např. Uplatnitelné především na 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky