pátek 6. listopadu 2020

Výroba medoviny medových vín a likérů

Proto si medovinu raději dáme vydestilovat v licencované pěstitelské pálenici. Destilát je tím kvalitnější, čím medovina lépe prokvasí a má méně zbytkových cukrů. Když se ale rozšířila výroba piva a vína, na medovinu se na řadu let zapomnělo.


Nyní zažíváme její renesanci. Jak u nás, tak v zahraničí se výroba medoviny a dalších druhů medových nápojů těší veliké oblibě. Druhé rozšířené vydání. Kniha je na svůj věk, dovolím si říci, ve velice zachovalém stavu.


Při více vyhraných aukcích je poštovné dle ceníku ČP! Do zahraničí nezasílám! Můžeme tedy konstatovat, že kvašení medových roztoků probíhá za nepříznivého pH. Všeobecně se pro zdárné kvašení medoviny doporučuje udržovat teplotu v rozmezí až °C.


To ale dává smysl pouze v případě, že v roztoku nemáme dostatek vitálních a dobře živených kvasinek. Zájemci o ubytování mohou využít tyto možnosti: v docházkové vzdálenosti jsou penziony a hotely v obci Babylon, dále pak v Domažlicích, ve Kdyni, atp. Název medovina pochází ze spojení medové víno.


Základními složkami medoviny jsou med a voda. Vodu jelze nahradit ovocnou šťávou a ochutit nějakým druhem koření. Historie medoviny a medových vín.


Kniha, Autor: Svoboda, Jaroslav, Cena: 85- Dobová převazba, vynikající, téměř intakní stav, majetnická razítka. Včelařovy příručky, sv. To znamená, že „medníci“ či medaři (výrobci medových vín ) při výrobě přidávají byliny a koření do kvasu nebo do zracích nádob. Nepoužívají aromatické oleje či umělá barviva a jiné chemikálie. V této knize naleznete popisy obecných úkonů a technologických postupů výroby ovocných šťáv, které využijete při výrobě většiny alkoholických nápojů v domácnosti - vín , medovin a likérů.


Najdete zde také velké množství receptů na nápoje, které lze připravit z běžných surovin doma. Předpisy na různé druhy medovin, medové pivo, medová vína a šumivá medová vína. Adobe PDF - stran - MB. Byla objevena zajímavá kniha v jednom domě pod podlahou v Jablonci nad Nisou. Medové likéry, limonády a octy.


Při rekonstrukci vily v Podzimní ulici v Jablonci nad Nisou byla mj. Nechtěl bych jenom, aby u nás zdomácněla v každé včelařské rodině snaha po zužitkování přebytečného medu v podobě medových nápojů. A aby bylo vše na jednom místě, dovolil jsem si zkopírovat doslova. Informační webové stránky popisující původní, klasické technologie výroby.


Recepty a historické texty v sekcích Likéry a lihoviny, Ovocné pálenky, Ovocné víno, Pivo, Parfumerie. Výrobce medovin a medových vín , která upoutají tím, že jsou výraznější prokvašené a méně sladké. Zajímavostí výroby jsou speciální druhy jako melomely či cysery.


Výroba nástavkových úlů 39x2 39x2a. Tajemné elixíry léčí i probouzí vášeň. To dává našim zákazníkům jistotu, že se u našich produktů, zejména pak medoviny nejedná o nekvalitní pouťové pití z garážových provozů, kterých je u nás víc než dosti a bohužel v konečném výsledku přispívají k degradaci prestiže medových nápojů jako celku. Chemie pro každého (praktický receptář), překlad z r. Domácí výroba alkoholických nápojů, V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky