pondělí 16. listopadu 2020

Výroba zámkové dlažby návod

Ako si vyrobiť dlažbu pomocou formy? Ako jednoducho sa dá vyrobiť betónová dlažba pomocou formy sa dozviete v tomto videu, ktoré slúži ako praktický krátky návod. Nyní vám už nic nebrání pustit se do zámkové dlažby pokládání dlažby.


Pro dlažbu pěších cest vám budou stačit dlaždice o tloušťce mm, v případě dlažby pro automobilový provoz volte tloušťku mm. Při pokládání poklepejte gumovou palicí od nejnižšího místa dlaždice směrem k nejvyššímu. K pokládce zámkové dlažby je ideální suché a teplé počasí. V takovýchto povětrnostních podmínkách se vám nebudou jednotlivé vrstvy podloží lepit. Důležité je také bezvětří, aby vám písek nelétal všude okolo.


Určitě nepokládejte dlažbu v mrazech, bude se vám špatně připravovat podloží. Vyznačte si průběh cesty dřevěnými kolíky a pro větší přesnost ještě podél natáhněte šňůru. Pak se vyhloubí zemina na hloubku dlažby plus ještě dalších cm.


Jako podklad se položí vápenný štěrk. Přitom pracujte po úsecích. Až budete mít kus úseku vyplněný štěrkem, pomocí latě ho stáhněte a. Před zahájením prácí souvislých s pokládkou betonové dlažby provedeme ztržení zemní pláně ve spádu budoucí plochy a její dokonalé zhutnění. Pokládka zámkové dlažby vyžaduje vysokou profesionální zručnost.


Správné provedení podkladových vrstev patří mezi velmi důležité fáze výstavby celé zpevněné plochy. Pokládejte zámkovou dlažbu (přesah dlažby nad obrubníkem cm!), dořezávejte koncové a krajní prvky. Následně zasypejte spáry zámkové dlažby jemným křemičitým pískem.


Zámková dlažba – živý kontrast k tradičným dlažobným materiálom, ktorý sa prakticky udomácnil v našich končinách a vďaka popularite získal slušné postavenie aj na stavebnom trhu. Výroba zámkovej dlažby svojpomocne. K hlavným prednostiam zámkovej dlažby patrí elegantný vzhľa jednoduchá inštalácia a trvanlivosť. Plastové formy na výrobu zámkovej a chodníkovej dlažby , obkladového kameňa, obrubníkov, striešok, odvodňovacích korýtok, zatrávňovačiek a balustrov a schodov. Návod na výrobu betónovej zmesi.


Máte-li určené místo, můžete se směle pustit do vyměření výkopu. Následuje zhutnění válcováním, přičemž je nutné. Povrch dlažby chodníku (plochy) musí být na okraji mm až mm nad krajníky, obrubníky nebo obrubovými kostkami. Potom sa vyhĺbi zemina na hĺbku dlažby plus ešte ďalších cm. Ako podklad sa položí vápenný štrk.


Pritom pracujte po úsekoch. Keď budete mať kus úseku vyplnený štrkom, pomocou laty ho stiahnite a zarovnajte. Zajímá Vás postup jak se klade dlažba? V tomto videu najdete videonávod jak na to. Záleží na typu dlažby a prostoru.


Spáry venkovní dlažby z volně položených dlaždic vysypáváme suchým křemičitým pískem (frakce 0−mm), který po vysypání necháme ležet asi tři týdny, aby se usadil, a potom teprve dlažbu zameteme. Některé typy dlažeb je třeba hutnit, děláme to současně s vysypáváním. Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.


Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky