pondělí 23. listopadu 2020

Zapáchající prádlo z pračky

Také už se vám někdy stalo, že jste vyndali z pračky vyprané prádlo a místo povznášející vůně pracích prostředků jste z něj ucítili nevábný pach? Na vině může být hned několik věcí. Podívejme se společně, jak se zápachu z pračky zbavit. Pokud jste otevřeli dvířka pračky a nepříjemným zápachem se vám zvedl žaludek, znamená to, že se ve vaší pračce začaly šířit plísně a bakterie.


Zápach z pračky nepřebijete ani tou nejlepší aviváží nebo pracím práškem.

Bude vás trápit tak dlouho, dokud pračku. Je zcela na místě očekávat, že bude vyprané prádlo vonět po prášku, případně aviváži, kterou jsi použila. Když ale z bubnu pračky vylovíš prádlo , které nepříjemně zapáchá, něco je špatně. Proč vyprané prádlo nevoní?


I ty ale naštěstí můžete vyčistit, aniž byste museli přístroj rozebírat. Zapáchající pračka, problém, který způsobí, že z pračky vyndáváte zapáchající prádlo. Zápach po plísni, zatuchlině, rybině nebo zápach podobající se kanálu.

Příčiny mohou být různé a na vině je většinou nějaká drobná chyba v běžné péči o pračku, která byla přehlédnuta nebo časté praní v programech. Vyperiete bielizeň z automatickej práčky a keď ho idete vyvesiť zistíte, že nepríjemne páchne. Ako keby ste prádlo nechali celý deň zatvorené v bubne. Pri budúcom praní pridáte viac aviváže , no bez efektu.


Zatuchnutý zápach je tu opäť. Ten ocet tam nedávejte hne ale až bude pračka napouštět vodu, některé pračky totiž na začátku vyčerpají ještě zbytek z předešlého praní a pokud by tam ten ocet už byl, skončil by hned v odpadu. Také není od věci dávat k praní kousek prací sody.


Kilo stojí 30Kč, změkčuje vodu, takže zabraňuje usazování. Příčin, proč vyndáváte z pračky prádlo , které nevoní, může být hned několik. Ahoj, prosím kdo mi poradí jsem už zoufalá po vyprání v pračce tak,když dám prádlo uschnout tak potom páchne jako zkažená voda.


Vyndám ho z pračky tak není nic cítit jen jak uschne tak začne smrdět takže jde zase ze sušáku do špíny a. Potřebuju poradit s nepříjemným problémem. Nikdy dřív jsem se s něčím takovým nesetkala, ani u minulé pračky , kterou jsme měli patnáct let, než definitivně klekla. Jedním z důvodů, proč prádlo nevoní, může být časté využívání funkce odloženého startu.


Přece jen, prádlo do sušičky vkládáme mokré a po pár hodinách v uzavřeném bubnu už nemusí vonět zrovna svěže.

Samozřejmě nemusí prádlo zatuchnout ve sto procentech případů, záleží na konkrétním modelu sušičky. Dobrý den už si nevím rady, už od včerejška peru asi 4. Pracku, a neustále mi smrdi věci. I když dám avivaz, smrdí to jakoby takovou zatuchlinou. Popřípadě poraďte co koupit aby.


Bohužel někdy se stane, že prádlo ačkoliv jsme dali skvělý prací prostředek i aviváž nepříjemně zapáchá. Důvodů může být vícero. Určitě nemusíte hned měnit starou pračku za novou, protože stáří pračky mnohdy s tímto jevem nesouvisí.


Otázku položila: Broskvicka-VV 20. Chyba je na v spôsobe vášho prania a nie v práčke samotnej. Pěkné odpoledne holky potrebuju poradit. Před pár dny mi nebylo večer zrovna nejlíp a právě z toho důvodu jsem zapomněla v pračce vyprané prádlo přes noc.


Pravidelné čištění pračky. Nejen v případě, že se vám z bubnu line příšerný odér, ale hlavně jako prevenci bychom měli pračce dopřávat pravidelný servis. Nevím, jak u vás, ale většina žen čištění pračky přímo nesnáší. Na všechny ty filtry, gumy a záhyby potřebujete minimálně celodenní dovolenou. Mám dvě pračky starší opravenou bosch a novou wihrpool stojí vedle sebe stejné máchadlo i prášek na praní bosch voňavé prádlo wihrpool smradlavé je pravda že to jsou věci z bavlny a čím větší teplotu mám tím horší na úsporném programu už dávno neperu prádlo je zaprané.


Zkoušela jsem snížit otáčky při ždímání a je to lepší kamarádka měla ten stejný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky