pátek 3. července 2020

Výroba sýru z kravského mléka

U ovčího a kozího mléka se pohybujeme níže: z litrů – kg sýra. Výtěžnost kravského mléka , je ovlivněna mnoha aspekty např. Každopádně Vám doma, na začátek, doporučujeme zpracovávat menší množství mléka , ideálně – 5. Ahoj, já jsem Tomik a vítám tě u mého dalšího videa.


V dnešním dalším videu jsem si pro vás připravil videorecept o tom, jak si vyrobit domácí sýr. Doufám, že se ti video bude.

Domaci syr z kravskeho mlieka - ako vyrobit domaci syr ? Vyroba domaceho syra z. No otec je z lazov a moji bratranci majú farmy, robia syr a brandzu a tak som čo to pochytila. Syr z kravského mlieka od kravičky na kolieskach robievam, no teraz som robila z Telgártskeho dvora a vyšlo mi syra viac. Umíme výrobu sýrů z kravského i kozího mléka. Rádi vám ve vaší výrobě sýrů pomůžeme. Dobrý koloniál - vše pro výrobu sýrů.


Návrh výrobní technologie sýrů. Dále pokračujeme až k solení jako v předchozím postupu.

Po nasolení sýra však Camembert musíme uložit do uzavřené nádoby (například do hrnce s pokličkou) nejlépe na mřížkovou podložku tak, aby k sýru měl i ze spodní strany přístup vzduch. Domácí výroba sýra, faremní výroba sýrů, sýrařské potřeby pro sýraře - v této sekci najdete veškeré potřeby, pomůcky pro faremní a domácí výrobu sýra. Jen nepoužívejte trvanlivé a odtučněné, radí Smolová. Kdo vyrábí sýr z trvanlivého mléka , měl by v průběhu výroby dodat chlorid vápenatý, ten se během pasterizace vysráží, při výrobě sýru ale zvyšuje sýřitelnost mléka.


Do mléka přidáme sůl a bylinky, přelijeme do hrnce, mléko zahřejeme a krátce povaříme. Mala som len litre mlieka no hrudka je ako z troch z mliečneho expresu. Ingredience: Na počátku cesty k sýru stojí mléko, musí jít o mléko čerstvé, ne nějaké vysoce trvanlivé, odtučněné a všeho zbavené. Dále potřebujete startovací kulturu, syřidlo, camembertskou kulturu, případně chlorid vápenatý (pro kupovaná homogenizovaná mléka ). Dále budete potřebovat hrnec, ve kterém budete. U každého vyzkoušeného sýru pak najdeme vpravo značku, která nám zhruba určuje, kdo by se měl do sýru pustit.


Pokud je sýr vyráběn vyloženě z kozího nebo ovčího mléka , na fotce se objeví ikonka ovce či kozy. Sýry vyráběné v originále z kravského mléka zůstávají bez ikony – pro lepší přehlednost. Na jakém principu vlastně domácí výroba sýrů funguje? Mléčné kultury dokážou přeměnit laktózu (cukr) z mléka na kyselinu mléčnou, která budoucí sýr chrání a dodává mu chuť.


Bakteriální kultury se do mléka přidávají pro pasteraci a ke svému fungování potřebují tu správnou teplotu. Výsledek ovlivňuje i doba. Vítejte na stránce určené pro domácí nadšené zpracovatele mléka.


Postupy a návody Náčiní Receptury Fórum Literatura Různé 100x ? Instagram FB skupina Nejnovější články.

Sýrárna Kmetija Pustotnik. Měkký sýr obalený v bylinkách. Pak se musí na hodin vychladit na 6-8°C.


Každopádně je důležité zkoušet v průběhu kyselost jogurtu, jogurt z kozího mléka kysne mnohem rychleji než z kravského a výsledný jogurt bude vždy o něco kyselejší a řidší. Nejlepší je fermentovat jogurt přímo v malých skleničkách aby se nemuselo s obsahem míchat a tak. Zdravím, já ho zkoušel z domácího kozího mléka a jednoduše nechat v kastrolu na kuchyňské lince alespoň hod ležet přikryté utěrkou. Teď v létě jsem jen sebral tvaroh, který plaval na syrovátce do utěrky. Trochu vymačkat, podle požadavku na hustotu, dochutit dle vlastního uvážení - nasladko, koření, sůl, jak kdo.


Mlieko odstavíme z ohňa a cez väčšie sitko ho precedíme do väčšej misky. Tvaroh v sitku poriadne postláčame varechou aby sme z neho odstránili čo najviac vody. Srvátka, ktorá nám ostala po precedení tvarohu je plná minerálov a niektorých vitamínov, takže je škoda ju len tak vyliať.


Môžete ju vypiť, ako to robíme my :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky