pátek 31. července 2020

Zapojeni pracky do sifonu

Pro všechny holky, co nechtějí na každou blbost volat instalatéra, ale třeba neví jak na to, nebo co k tomu koupit - protože já to třeba nevěděla. Ale mám kamaráda instalatéra. Proč má být nad podlahou a proč jsem napsal metr?


Druhým řešením je dokoupení k sifonu vany nebo umyvadla součástky ve tvaru T, ke které pak můžete napojit i odtokovou hadici vaší pračky. A konečně třetím a nejlepším způsobem je napojení přímo na odtokové potrubí.

A to ať už na odtokové potrubí, k sifonu , nebo pro přímé vypouštění. Kam s pračkou se sušičkou. Dříve, než se pustíte do instalace a zprovoznění nové pračky nebo sušičky, popřemýšlejte nad jejím uložením.


Pokud pořizujete spotřebiče do novostavby, nad umístěním zpravidla přemýšlet nemusíte. V dneším díle se podíváme na správné zapojení pračky. Příslušenství pro instalaci pračky.

Pro instalaci pračky do vaší domácnosti budete potřebovat ještě dvě pomůcky pro zdárné fungování a zamezení pohromy: pračkový ventil pro přívod vody, který je radno po každém doprání uzavírat a pračkový či umyvadlový sifon, který funguje jako pachová uzávěra a zamezí zamoření vaší domácnosti zápachem z kanalizace. Ukážeme Vám, jak nainstalovat sifon ke kuchyňskému granitovému dřezu Primagran. Díky našemu filmu můžete v kuchyni namontovat sifon bez pomoci profesionálů.


Jolly Hadice vypouštěcí 3m s kolínkem pro pračky a myčky. Vypouštěcí hadici, jež je u pračky připojená, vložíte do plastového kolínka a zavěsíte ho na okraj vany či umyvadla. Není to sice pěkné na pohle ale svůj účel to splní. Některé hospodyňky „spoj“ ještě jistí třeba izolepou.


Hadici měla jen tak přehozenou do vaničky sprchového koutu. Máte-li však odpad připravený přímo ve zdi nebo na sifonu umyvadla, vany či dřezu, mnohem lepší je hadici jen nasunout na. A hadice vypadla na podlahu. Pračka vypustila špínu a začala napouštět. Jenže díky vypouštěcí hadici na zemi stále i vypouštěla.


A voda protékala pračkou a tekla a tekla. Všichni spali a ona koukala na televizi. Prostě hodnotný zážitek.

U venkovního sifonu můžete postupovat obdobně jako při jeho mechanickém čištění. Protože je k podomítkovému sifonu horší přístup, pomozte si hadicí, kterou můžete ohnout a čistící přípravek do sifonu nalít. Stačí vám kratší hadice, asi půl metru. Pro připojení pračky , myčky. To připojení do sifonu už bylo popsáno, já jen dodám, že existuje na ty.


Pokud sifon vznikne, pračka (myčka) bude špatně odčerpávat, případně. Dobrý den, připojil jsem hadičky z pračky na odpad pod vanou před vanový sifon a pračka (Tatramat) neustále vypouští i když jsem hadici dal. Na straně sifonu bývá připojení pevné, zajištěné převlečnou plastovou maticí. Natvarujte trubku dle potřeby a zasuňte do trubky s gumovým kroužkem, který je ve zdi.


Následně proveďte zkoušku těsnosti. Pod odpad dejte nádobu na vodu. Pusťte kohoutek a sledujte, zda někde nekape. Ideálním řešením je proto pračka i sušička v jednom. Zapojení pračky na odpad není ve všech případech možné.


Slouží k připojení odpadu z pračky a sušičky do jednoho podomítkového sifonu. Tak jsem jednou pral a zapomněl na vypouštěcí hadici do umyvadla. Soused si toho všiml, až když mu stropem protékala voda.


Máme v koupelně u pračky i tu díru na odpad z pračky, ale na hadici z pračky je zakončení jen takovým gumovým kroužkem, žádný závit, nic. Na díře od odpadu je sice závit, ale není mi jasné, jak. Pak už stačí jen připojit flexi hadici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky