středa 15. července 2020

Zavařování strouhaných jablek v troubě

Tématické fráze: zavařování strouhaných jablek jak zavarit strouhana jablka jak zavařit jablka jak zavařit jablka na štrůdl zavarovani nastrouhanych jablek zavarovani jablek jak zavařit nastrouhaná jablka strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařená jablka zavaření jablek zavaření strouhaných jablek zavařování. Zavařování jablek je v zásadě velmi jednoduché. Probíhá klasickou sterilací při teplotě ž 85° Celsia v zavařovacích sklenicích.


Uzavřené sklenice s jablky v zavařovacím nebo i obyčejném hrnci necháme po ukončení sterilace v horké vodě ještě přibližně 3. Jablka umyjte a zbavte jadřinců.

Pak je nastrouhejte - pokud strouháte ručně, nemusíte loupat, protože vám slupka zůstane v ruce. Pokud máte nějaký šikovný robot, můžete (ale nemusíte) loupat. Pak z nastrouhaných jablíček vymačkejte šťávu.


Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce. Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Nakrájené plátky jablek vložte do velké nádoby.


Přiveďte k varu a nechte vařit minut.

Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice.


Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci. Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit. Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. Chcete-li mít tohoto domácího lékaře po ruce během celého roku, pusťte se do zavařování jablek dle našich receptů. Plody, které nestačíte zkonzumovat čerstvé nebo neuskladníte, můžete zavařit. Konzervujeme potraviny v troubě Zavařovat můžeme v elektrické nebo také v. Asi minut a tu dobu zavařování počítám od začátku teploty st.


A protože je jablek stále dost a my jsme jich už přejezení,tak jsem si říkala,že si je nastrouhám a zavařím na štrúdl. A teď už k samotnému zavařování v horkovzdušné troubě. Troubu nastavíme na 2°C.


Na dno plechu dáme starou utěrku nebo nějaký čistý hadřík a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2-cm. Poté naskládáme sklenice jednu vedle druhé tak, aby se vzájemně nedotýkaly.

Sklenice Vlastnoruční Výroba Konzerva Zdrav í Jídlo Život Recepty. Uložil(a) Anna Čudková. Pokud máme přebytek jablek , nevíme co s nimi a máme rádi jablečný závin, koláč, žemlovku nebo nákyp, určitě bychom si měli udělat zavařená strouhaná jablka na horší časy. V zimě potom jen otevřeme sklenici a můžeme péci.


Po ukončení spustíme program „Marmeláda“ naposledy. Pak již jsou povidla hustá, takže je nalijeme do skleniček, které si nahřejeme na plechu s vodou v troubě. Poté sklenice otočíme dnem vzhůru a zabalíme ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.


Tématické fráze: zavařování meruněk v troubě švestkový kompot v troubě zavaření v troubě jak zavařit broskve v troubě kompot z blum horkovzdušná trouba recepty blumy kompot horkovzdušná trouba zavarovani broskvi v troube zavařování blum jak zavařit blumy zavařování meruněk v horkovzdušné troubě horkovzdušny hrnec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky