pondělí 20. července 2020

Vyřezávání ze dřeva motorovou pilou

K řezbařině se David dostal čirou náhodou, chytlo ho to ovšem natolik, že se dnes vyřezáváním ze dřeva živí. Proces tvorby vždy začíná myšlenkou, která se po podrobné konzultaci se zákazníkem přenese na papír ve formě skici a po zvolení vhodného kusu dřeva přichází řada na samotné vyřezávání , které David provádí pomocí motorových pil nejrůznějších. Jan Ambrož ukazuje, jak vyřezat sochu motorovou pilou. Ukázky vyřezávaných výtvorů ze dřeva.


Vyřezávání motorovou pilou. Jiří Soubusta, jehož koníčkem je vyřezávání soch ze dřeva , vystavuje svoje díla.

Zde se nejspíše zrodila i má chuť vyřezávat. Libor Belfín se do ní pustil teprve před třemi lety. První impuls přišel, když jsme chtěli pro kamaráda udělat originální obal pro dárky. Tak jsem z pařezu odřízl plát.


Jaroslav Pecháček řeže sochy motorovou pilou už více než let. Ovšem sochy vyřezané motorovou pilou , to už je jiný zážitek. Při tom jsem bokem začal zkoušet řezbu motorovou pilou.


Je to normálny jav, ktorý.

StudiuSOŠ Luhačovice – obor uměleckořemeslné. Je libo menší dřevěnou sošku, nebo raději sochu ze dřeva v životní velikosti? Vyhovím vám v obou případech. Máte zájem o jiný druh dřeva ? Vše vyrábím motorovou pilou. Dřevěné vyřezávané květináče motorovou pilou.


Nádherné zahradní sochy vyřezávané motorovou pilou. Dřevo je od nepaměti přirozenou součástí zahrad a parků. Jde o materiál, který do jejich přírodního. Nová kolegyně, aneb dojmy z nové mašiny. Dobrý den, Před několika měsíci jsem si pořídil novou motorovou pilu a rovnou tu největší, jakou jsem si mohl dovolit.


Stále častěji se mi stává, že vyřezávám sochy z rozměrnějších kmenů různých druhů dřeva , měkkých i tvrdých. Za poslední dobu to byli medvědi, draci a. Galerie Abakuk z Hanušovic nabízí řezbářské práce, dřevěné sochy, sruby a další nejen zahradní doplňky ze dřeva. Dále pořádá několikrát ročně dřevosochání a umělecké sochání po celé ČR. Každý rok na letnice (německý svátek na začátku června) se ve vesničce Blockahusen u Dorfchemnitz umělci z celého světa setkají na Mistrovství světa ve vyřezávání motorovou pilou. Všechny exponáty, které vytvoří, zde pak zůstávají na odiv výletníkům.


Láďa si vyhrnul rukávy a zkusil kouzlit s pilou v ruce.

Anděl ze dřeva jen motorovou pilou Myslíte si, že k výrobě různých dřevěných soch je třeba spousta nářadí? Sochy ze dřeva nejsou nijak neobvyklé. Jde to i pouze pomocí motorové pily. Kdy si koupíme motorovou pilu, z příbalového letáku se většinou dozvíme základní informace, jak přístroj pracuje.


Pokud jsme ale s řetězovou pilou nikdy nepracovali, budeme potřebovat informací trochu víc. Ručně vyráběné dřevěné sochy z masivního dřeva vyřezáváme motorovou pilou. Používáme většinou smrkové nebo jedlové dřevo.


Zahradní sochy můžeme vyřezat na základě Vašich požadavků (zaslané fotografie), v životní velikosti a můžou být jen přírodní nebo ošetřené nátěrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky