pátek 26. května 2017

Pečení muffinů v papírových košíčcích

Muffiny můžete péct rovnou v papírových košíčcích , pokud nemáte takové ty extra pevné, musíte počítat s tím, že se vám trochu rozlezou a muffiny budou poněkud placaté. Silikonové košíčky jsou dobré, protože v nich můžete péct rovnou a nic nemusíte vymazávat. Košíčky z muffinů vždycky jednoduše sloupnete. Potřebuju udělat spoustu muffinů ale mám jen 12silikonových košíčků.


Chtěla bych ale aby byli mufiiny potom při podávání v papírových košíčkách, vypadá to lépe Proto bych se chtěla zeptat kdo má s tímto zkušenosti, zda mám dát rovnou papírový košíček do silikonového nebo až po upečení muffinu vložit do papírového. Cupcakes se pečou v nižších rovných košíčcích s varhánkovými okraji. Pro určité příležitosti pak mohou být ještě vsazeny do krajkových límečků (košíčků). Jediné, co mají cupcakes i muffiny stejné, jsou formy na pečení. Ty malé dělám v papírových košíčcích , ale je třeba honem naplnit a dát do trouby, aby to drželo tvar.


Na velké mufinky mám silikonovou formu na kousků. Oblíbená klasika z rodu muffinů. Velmi oblíbený muffin z vláčného – máslového těsta s ořechy.


Na přání zákazníka mohou být polévané čokoládou, zdobené máslovým krémem, s citronovou polevou nebo s marcipánem. Dodávány jsou v papírových košíčcích (bílé nebo barevné). Sada 2papírových košíčku na mini muffiny od německého výrobce Kaiser v bílém provedení. Upečte si chutné buchtičky - Muffiny z vlastního domácího těsta, přesně podle svého gusta a nabídněte je svým hostům v těchto elegantních košíčcích.


Jistě jste si všimli, že servírování mini muffinů , dortíčků i košíčků má zcela jiný estetický rozměr, když je podáváte v dekorativních papírových košíčcích. Atraktivní romantický motiv potěší všechny zamilované nejen na Valentýna. MŘÍŽKU NA PEČENÍ umístěte doprostřed trouby. FORMIČKY NA MUFFINY vymažte tukem (i kdyby výrobce tvrdil, že to není potřeba) či vyložte papírovými košíčky. Pokud těsto pečeme jen v papírových košíčcích , často se tvar „rozteče“ a těsto si dokonce někdy najde cestu ven, takže výsledné muffiny nebudou zrovna ke chloubě.


Je proto vhodné použít nejen papírové košíčky, ale kromě nich i druhé pevnější, které budou tvar držet. Muffiny sem dělala podle receptu a vyšla z toho hrozná bletina :-( , tak sem tam kydla kyšku, přidala mlíko a mouku s kypřicim práškem, vše sem dělala od oka a chutnalo to dobře tak sem to akorát přisladila a dala tam tu čokoládu a volalá vyšli z toho úplně ty nejlepší a nejměkčí muffiny co sem kdy dělala(a to je dělám min. 2x do měsíce). A to vždy peču v papírových košíčcích a pak jsem jen lehce opláchla vodou s jarem.


Jsem tak zklamaná, že stejný materiál už nikdy. Silikonu nevěřím, já ho pak z upečeného těsta prostě cítím, smrdí to jak spálený plast. Zda je budete péct v papírových košíčcích , silikonových či keramických formičkách, nebo na plechu určeném přímo pro tyto malé bábovičky, záleží na vás. Vyzkoušejte jednoduché pečení muffinů v papírových košíčcích a ušetřete si tak práci s jejich servírováním.


Cukrářské košíčky barevné, Delícia Tescoma se hodí pro každou oslavu. Podtrhněte krásu svých napečených muffinů ve zlatých papírových košíčcích. Na prostřeném stole tak budou vypadat opravdu slavnostně! Jsou vyrobeny z vysoce kvalitního papíru v noblesní zlaté barvě. Papír nepropouští tuk a díky tomu si tak košíček během pečení zachová svůj tvar i barvu.


Peceni v silikonovich formach recepty, které budete milovat. Prozkoumejte nástěnku „ pečení “ uživatele zdenanemeckovana Pinterestu. Podívejte se na další nápady na téma Pečení , Dezerty a Dorty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky