Na perfektně vysušené ovoce nemusíte mít sušičku. Pokud nechcete kupovat sušené ovoce , které je často přislazené, máme zde podrobný návo jak ovoce usušit v obyčejné elektrické troubě. Na plechy nebo síta naskládáme na tenko nakrájené zdravé ovoce. Každý druh ovoce si vyžaduje jinou teplotu sušení.
V troubě sušíme většinou při teplotě až stupňů Celsia. Sušení se provádí ve třech etapách: 1. Dostala jsem od kamarádky košík švestek, děti sice švestky jedí, ale na posezení košík nesní a koláč bych jedla sama. Pokud se rozhodnete sušit ovoce v troubě , postup bude následující. Nakrájené ovoce vyskládejte na plech s pečícím papírem. Použít můžete také sušící rošt.
Aby celý postup proběhl správně, je důležité, aby byl zajištěn odvod vlhkosti z ovoce a zároveň se sušilo na správnou teplotu. Jak správně sušit jablka na zimu v troubě , elektrické sušičce, mikrovlnná trouba, aerogrill, na slunci? Jak vyrobit sušené ovoce z jablek doma? Ve vaší zahradě dozrává zralá sklizeň jablek a nevíte, co s nimi dělat?
A právě druhou metodou se budeme zabývat v následujícím článku. Ukážeme vám jak sušit ovoce v troubě i speciální sušičce tak, aby byl výsledek perfektní, ovoce dlouho vydrželo a zachovalo si co nejvíce vitamínů a dalších látek, kvůli kterým představuje tak cennou součást jídelníčku. Udělat si doma sušené ovoce je lehké a levné. Sušené ovoce alias křížaly: co vše lze sušit. Křížaly nejsou pouze usušená jablka, ale sušené plátky různých druhů ovoce od nejznámějších jablek přes hrušky, švestky, třešně až po meruňky, broskve a. Ovoce pravidelně kontrolujte, jestli vám neplesniví.
Sušit můžete na vzduchu, v troubě nebo za pomoci sušičky. Sušit ovoce můžete klasickým způsobem na rámu se síťovinou. Ovoce rozložte v jedné vrstvě, tak aby se nepřekrývalo, a umístěte jej do teplé a temné místnosti nebo nad radiátor.
Doba sušení se odvíjí od. Na závěr si povíme něco o jejich skladování a vlastnotech. Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka, houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt? Existuje mnoho způsobů, jak připravit sušené ovoce , z nichž jedním je sušení jablek v elektrické troubě.
Tato metoda vyžaduje soulad s vlastními nuancemi, které učiní lahodná sušená jablka. O tom, jak a za jakých teplot sušit jablka v elektrické troubě , řekněte článek. Výroba domácích křížal a dalšího sušeného ovoce není nic složitého.
Z ovoce se dají připravit také sušené ovocné placky. Nasušené plody léta vám budou dělat radost po celou zimu. Sušiček je na trhu spousta, volte takovou, která umožňuje ovládání teploty sušení. Většina sušiček má poměrně nízkou výšku jednotlivých sušicích pater, a tak se tam celé švestky nevejdou. Musíte je tedy rozpůlit.
Důležitým předpokladem pro úspěch při sušení ovoce je odvádění vlhkosti z ovoce a přiměřená teplota v troubě. Horko nad 85°C způsobí zničení vitaminů, vůně i barvy sušeného ovoce. Začneme sušit na 20°C, po celou dobu sušení máme pootevřené dveře trouby. Postup je tedy následující. Křížaly jsou sušené stroužky, plátky nebo půlky různých druhů ovoce.
Neobsahují konzervační látky, dodají energii a mají málo kalorií. Nejznámější jsou jablečné, ale v chuti nezůstanou pozadu ani sušené hrušky, švestky, meruňky nebo hrozny. Správně usušené křížaly jsou pružné a. Kousky ovoce rozložte na plech či jinou podložku, na kterou se ovoce nepřilepí, řeznou stranou ho dejte nahoru.
Můžete sušit v troubě (dvířka nechte pootevřená, aby vlhkost mohla odcházet, strčte do nich například vařečku), v sušičce nebo i na kamnech (pokud máte například staré elektrické „akumulačky“). Dejte houby na vybrané místo, kde je chcete sušit. Při tomto způsobu sušení je zavěste na suché, nejlépe slunné místo na asi 1-dny. Několikrát denně kontrolujte, jak sušení postupuje. Zvažte dokončení hub v troubě , pokud po dvou dnech stále ještě nebudou usušené.
Přečtěte si návod na první způsob, abyste se.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.