pondělí 22. ledna 2018

Skrabka na nudlicky

Vroubkovaná otočná čepel Julienne Peeler řeže jemné proužky v pravém stylu Julienne. Ideální pro zdobení salátů a polévek a pro asijskou kuchyni. Moderní kuchyňské škrabky s příčnou nebo podélnou, hladkou i zubatou čepelí usnadní a urychlí škrabání brambor, ovoce a zeleniny.


Skvělá a rychlá alternativa ke spiralizéru - škrabka na zeleninu a ovoce, která Vám během pár vteřin vykouzlí tenké nudličky. Kráječ - škrabka je určena pro jemné zeleninové proužky.

Má pohyblivou čepel z ušlechtilé oceli. D odavatel si vyhrazuje možné změny v době dodání. S těmito kuchyňskými doplňky poznáte, že vaření je hračka. Konec nekonečným hodinách strávených nad sporákem.


Značka Metaltex je přeborníkem na vytváření šikovných pomocníků do kuchyně. Díky jejich jednoduchému designu a kvalitnímu zpracování s nimi pozvednete každé vaření na vyšší úroveň. Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb.


Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

Pórek a papriky nakrájíme najemno, vše dáme spolu s máslem do větší nádoby a dusíme přiklopené asi min. Maso na proužky a oloupaná nakrájená rajčata vmícháme do zeleniny, přiklopíme a dusíme min. Směs promícháme, přidáme smetanu, sůl, pepř, papriku a worcester, přiklopíme a povaříme ještě asi min.


Chvíli nechce směs odstát a. Nakrájet cibuli, osmahnout na oleji, maso nakrájet na nudličky a přidat na orestovanou cibuli. Přidat hořčici, grilovací koření, sojovou a worcestrovou omáčku a kečup. Když je maso skoro hotové, přidáme zeleninu a trochu podlijeme vodou, aby mám vznikla omáčka. Polovinu pórku nakrájíme na kolečka a promícháme s naloženým masem, necháme odležet. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, maso zprudka orestujeme, aby nestihlo pustit vodu, restujeme jen pár minut, aby se delší tepelnou úpravou nevysušilo, před odstavením z ohně přidáme druhou polovinu pórku nakrájeného na kolečka.


Mila Flo, zkusili jsme posirovana kruti prsa na nudlicky , k tomu holandskou omacku s lucinou podle Vanka, testoviny… a bylo to moc fajn. Nebyt Tveho clanku, nudlicky by se opekly v oleji na panvicce a susily by se tak dlouho, nez by byla aspon trochu kurka, coz by na nasem elektrickem dvouvarici trvalo…. Dekujeme :-) pochutnali jsme si a. Papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Do teměř udělaného masa přidáme větší plechovku sterilované kukuřice, sklenici pokrájených žampionů, červené syrové papriky nakrájené na kousky a ještě asi minut podusíme.


Nakonec přidáme smetanu ke šlehání. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky julienne a osmahneme na oleji.

Osolíme a dusíme 10min. Na závěr vmícháme pomazánkové máslo a zahříváme cca 1min. Rybu osolíme, pokapeme olejem a citronovou šťávou a pečeme v troubě na 180°C cca 15min.


Když jsem to odstavila,přidala jsem jogurt a povidla,tak jsem to důkladně rozmíchala a nechala povařit a potom jsem přidala tu jíšku,opravdu se nic nestalo. Vím od syna kuchaře,že zakysaná smetana,ochucený kopr v sladkokyselém nálevu,ocet samotný se rád sráží a proto se má buď nechat na pokojovou. V tomto receptu zavítáme do asijské kuchyně a připravíme si lahodné kuřecí nudličky na kari.


Tento recept navíc ocení každý, kdo nerad pracuje v kuchyni se s. Jenom jsem tam tedy dala ani ne půl sáčku koření gyros na 400g masa a bylo to až až. Nenechala jsem to ani uležet v lednici a dělala jsem to hned. Maso jsem ale nejdřív podusila a bylo za půl hoďky krásně křehké.


Udělala jsem to s čínskými nudlemi a jen se po tom zaprášilo. Zázračná škrabka je jedním z nejlepších pomocníků na Vaše zamrzlé vozidlo. Během chvíle seškrábete obrovský kus sněhu i námrazy a nepoškodí sklo - žádné škrábání ani prasknutí ani při lepivém mrazu!


Zoubkovaná otočná čepel této škrabky řeže jemné proužky v pravém Juliene stylu (krájení na dlouhé tenké proužky). Ideální na zdobení salátů a polévek a také orientální kuchyně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky