středa 17. ledna 2018

Knedlíky vařené v parním hrnci

Knedlíky vařené v parním hrnci

Knedlíky z napařovacího hrnce jsou vynikající. Do hrnce nalijeme litry vody a počkáme, než začne voda v hrnci vařit. Jakmile se začne tvořit pára, vložíme. Kynuté knedlíky jsou v našem kraji oblíbenou sladkou pochoutkou. Jejich příprava v parním hrnci už nemůže být snadnější a rychlejší.


Testo necháme v nádobě kynout cca hodinu, při použití pekárny kyne podle programu. Po vykynutí těsto vyndáme, zformujeme knedlík, který vložíme do první nádoby parního hrnce, jejíž dno a boky jsme předtím dobře vymastili olejem. Houskové knedlíky vařené v hrnci recepty, které budete milovat. V parním hrnci dělám také ostatní jídla, pro něž se vaření v páře doporučuje – třeba vařené pudingy podle tradičních receptur, rýžový či jáhlový nákyp (ale rýže či jáhly musejí být předvařené).


Vaření v páře představuje jeden z vůbec nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Hlavní výhoda spočívá v tom, že pokrmy neztrácejí důležité živiny, a tak budete tělu dodávat plnohodnotné potraviny prospívající vašemu zdraví. Tématické fráze: vaření v parním hrnci parní hrnec na knedlíky hrnec na knedliky hrnec na vaření knedlíků jak ohřát bramborový knedlík parni hrnce testy recepty na vaření v parním hrnci jak ohřát bramborové knedlíky knedlíky z parního hrnce hrnec na vaření knedlíků v páře recepty v parním hrnci parni hrnec. Chlupaté knedlíky , recepty.


No nevím, ale vařit v parním hrnci kuře tak dlouho je trochu moc, ne? Já používám parní hrnec víc než rok hodně často a kuře je hotové za minut. Stejně tak brambory nakrájené na kolečka. Vybírejte vyzkoušené recepty na Bramborové knedlíky v parním hrnci , Bramborové knedlíky , Rýžový hrnec, Pikantní bramborové knedlíky , Bramborové švestkové knedlíky nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.


Já teda vařím v parním hrnci brambory (na větší kostky) min. K nim přidávám hned mrkev taky asi dvoucentimetrová kolečka (z páry je fakt suprová), brokolici přidávám tak na min. Vepřové maso jsem ještě nezkoušela, tak díky za tip ;). Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly. Ihned po uvaření knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby z nich unikla pára.


Plněné kynuté borůvkové knedlíky na páře podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypeme prosátým moučkovým cukrem, komu chutná, přidá nastrouhaný tvrdý tvaroh nebo opečenou strouhanku. Dobrý den, ano to se může stát. Radí se třeba knedlík namočenou rukou „ovlažit“ po celém povrchu, než jej dáme do vody. Já knedlíky vařím v páře, v parním hrnci. Je to taková jistota, že nejsem ani líná „parník“ kvůli tomu uvést do chodu a pak umýt.


Je mi však jasné, že každý tohoto pomocníka nemá. Vyhodou vareni v pare je, ze knedliky neprevarite, kdyz na ne zapomenete a me osobne se libi, ze jsou hladke a dobre sedi tou jednou plochou stranou na talirich. Kynute knedliky vzdycky propichejte po vytazeni z vody nebo pary vidlickou, aby z nich vysla para a nezdrcly se. V páře můžeme vařit přílohové knedlíky ( v šišce nebo kulaté) nebo i kynuté knedlíky ovocné.


Kromě kuřete lze v parním hrnci připravovat všechny druhy zeleniny. Velmi chutné jsou například brambory, které vařením v páře neztratí svou výjimečnou chuť, a při vaření se nerozpadají. Další surovinou je rýže, nebo těstoviny.


Jejich vaření bude ale trvat trochu déle než vaření zeleniny či masové směsi. Vařit v parním hrnci je poměrně rychlé, čisté, málo pracné. Jídlo v něm připravené se vaří skutečně jen v páře, takže je vhodné pro lidi, kteří nemohou nebo nechtějí konzumovat tuk. Pokrmy z parního hrnce mají bezkonkureční chuť, kterou ocení skuteční labužníci.


Jak vařit v elektrickém parním hrnci ? Není parník jako parník. Parní hrnec pro nemocné i labužníky. Proč vařit v parním hrnci ? Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do hrnce naplněné hrnečky(voda v hrnci by měla sahat asi pod polovinu hrnečků). Zakryjeme pokličkou a vaříme min. Vypneme a necháme ještě min.


Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a také dáme do napařovací mísy. Na síto v hrnci , kde se dává koření, dáme jeden dílek česneku a trochu kmínů. Dospod hrnce dáme mísu s brambory, nahoru mísu s kuřecím masem. Kuřecí maso s pórkem v hrnci vaříme minut.


Já uvažuju o parním hrnci , co má odkaz Mysulka, ale nemůžu se pořád rozhodnout, jestli není lepší klasický. V tom od Mysulky jdou dělat i omáčky, na druhou stranu mi přijde dost malý, zvlášť když se chceme rozrůst na člennou rodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky