pátek 27. září 2019

Mikrovlnné záření škodlivost

Podle nich šlo o vliv ozařování paprskem mikrovlnného záření , které způsobuje nesnesitelné bolesti. Vliv MW vln na lidské zdraví. Mikrovlnné záření však nic takového dělat nemůže. Jde o elektromagnetické záření o velmi krátké vlnové délce, jehož energie je tak malá, že nedokáže změnit molekuly.


Ano, frekvence záření je blízká frekvenci používané v mikrovlnné. Jinak škodlivost mikrovlnného záření nespočívá v tom že ohřívá vodu. Proto pokud je mikrovlnná trouba poškozena, třeba v podobě jejích dvířek, může dojít k tomu, že dané mikrovlnné záření putuje i mimo prostor správného působení a může působit na člověka. Opět ale připomeňme, že hlavně v souvislosti se zahříváním.


A vlivem toho může být určitá část lidského těla. Protože mobilní telefony produkují elektromagnetické záření trvale i během telefonování a zatím nebyla prokázána jejich škodlivost , není důvod proč se bát mikrovlnné trouby, která je dokonale odstíněna a prakticky žádné záření z ní neuniká. Navíc si uvědomte, že intenzita záření prudce klesá s rostoucí. Elektromagnetické záření se přitom vždy zcela přemění na vnitřní energii, což se navenek projevuje zvýšením teploty. V jistém směru jsou mikrovlnné trouby dokonce ještě šetrnější než např.


Protože mikrovlny dokážou ohřívat vodu pouze v její kapalné formě, zůstává teplota ohřívané. Infračervené záření (také IR, z anglického infrared) je elektromagnetické záření s vlnovou délkou větší než viditelné světlo, ale menší než mikrovlnné záření. Název značí „pod červenou“ (z latiny infra = pod). Potraviny obvykle obsahují velké množství vody a navíc mikrovlny nádoby (sklenice, talíře, keramické hrníčky) neohřívají, takže se mikrovlnné trouby staly v domácnostech velice oblíbenými spotřebiči. Připomněl rovněž, že záření používané v mikrovlnné troubě bývá často chybně zaměňováno či porovnáváno s ionizujícím zářením (rentgenové záření , gama záření ), které má však zásadně jiné vlastnosti.


Odtud nicméně podle něj často pramení neopodstatněné obavy z mikrovlnného ohřevu. UV- záření však bohužel vyzařují i halogenové lampy. Přitom musíme rozlišovat akutní a chronické postižení. Zapneme-li rozhlasový nebo televizní přijímač a vyladíme-li nějakou stanici. Ohříváme-li si jídlo v mikrovlnné troubě.


Připravili jsme pro vás rady a triky, jak vyčistit mikrovlnku rychle a bezpečně, dokonce i od zaschlých a mastných nečistot, aniž byste se trápili zdlouhavým čistěním. Nicméně světlo je také elektromagnetické záření , takže si buďte jistí, že ne všechny druhy elektromagnetického záření jsou škodlivé. Spory o škodlivost mikrovlnné trouby jsou staré jako mikrovlnka sama. Jako u většiny problémů moderní doby i zde nalezneme desítky studií, které se stejnou naléhavostí dokazují buď naprostou spolehlivost, nebo její pravý opak. Pojďme si zopakovat ty body, které stále vzbuzují otázky.


Jak pracuje mikrovlná trouba? Zjednodušeně lze říci, že mikrovlny prochází izolanty, dorážejí se od kovových materiálů a rozkmitávají molekuly vody, tuku a cukru. Z tohoto principu je zřejmé, že narozdíl. Jsi na konci článku „ Škodlivost mikrovlnné trouby.


Kde máš vlastně najít tu zdravou pravdu, aby sis mohla v klidu ohřát brambory, či polévku od oběda ve své mikrovlnné troubě? Nejlepší asi bude řídit se svými pocity a tím, jak si vše nastavíš ve své vlastní hlavě. Varující škodlivost : mikrovlná trouba, teflonová pánev, mobil.


Mobil a technika s provozem spojená vyzařuje nebezpečné hodnoty, zvláště pro děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky