středa 9. března 2016

Cedník na halušky

This feature is not available right now. Please try again later. Cedník je potřebným vybavením každé kuchyně. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně.


Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Tento cedník ocení každá domácí hospodyňka. Chicagské muzeum architektury a designu.


Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme. Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku.


Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky. Halušky recepty, které budete milovat.

Struhadlo vynikající pro přípravu domácích halušek. Materiál: kvalitní nerez. V čem struhadlo na halušky GrandCHEF vyniká? Se struhadlem GrandCHEF nastrouháte snadno a rychle halušky přímo do hrnce s vařící vodou. K tomu nám mohou dopomoct kuchyňské pomůcky.


Praktickou pomůckou je právě i kuchyňské síto neboli cedník. V naší nabídce naleznete nerezové a plastové cedníky, a to včetně nastavitelného koše na cezení, cedníky s mísou pro odkapávání omytého ovoce a zeleniny a unikátní cedník na konzervy. Usnadněte si svou práci. Umícháme tuhé těsto, které přes cedník na halušky propasírujeme do vařící osolené vody. Kdyby se zdálo, že těsto je příliš řídké, tak jej zahustíme ještě moukou.


Na zkoušku dáme do vody kousek těsta, když se nerozvaří, máme těsto tak akorát. Vaříme asi deset minut. Obměnou jsou halušky se zelím, které opečete na slanině a nakonec vmícháte do hotových halušek. Kdo nemá speciální cedník na halušky , může si dát bochánek těsta na prkénko a ostrým nožem odkrajovat malé kousky těsta přímo do vroucí vody. To, že jsou hotové poznáme tak, že plavou na hladině.


Recept na halušky se zelím najdete zde. Na Slovensku se halušky připravují s brynzou, ta ale ne každému chutná a ne všude ji prodávají.

Ochutnala jsem i halušky s mákem, ale s anglickou slaninou a zelím je mám nejraději. Nabízím recept na halušky s uzeným masem a kyselým zelím, tak jak je děláme u nás doma. Množství surovin si určíte sami, podle. Pečienkové halušky do polievky - Polievky - recepty, kuchárska kniha, varenie.


Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek. V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady, tipy a nápady pri príprave. Stačí těsto přemístit do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky