pondělí 28. března 2016

Kuřecí maso v páře

Kuřecí maso se vám v páře uvaří za čtvrt hodinky a houby to zvládnou do deseti minut. Zeleninu, kterou chcete v páře vařit, nakrájejte na malé kousky. Suroviny skládejte do pařáčku od nejtvrdších po měkké.


Kuřecí maso v páře

To znamená, že například mrkev a brambory budou dole, květák a kukuřice spíše. V hmoždíři rozdrtíme kuličky pepře. Kuřecí prsa osolíme, vydatně opepříme a vložíme společně se zeleninou do parního hrnce a vaříme zhruba - minut doměkka.


Pepřová kuřecí prsa v páře naservírujeme na talíře a podáváme jako velmi zdravý a dietní hlavní chod. Tématické fráze: recepty v parním hrnci kuřecí maso v parním hrnci kuřecí v parním hrnci kure v parnim hrnci kuřecí plátek v parním hrnci kuřecí řízek v parním hrnci rizky v parnim hrnci kuřecí řízky v parním hrnci kruti maso v parnim hrnci parní hrnec recepty řízek v parnim hrnci top recepty v parním hrnci kuřecí. Maso v páře recepty, které budete milovat. Vaříme minut na silnějším plameni, aby se vytvořil dostatek páry. Potom teplotu snížíme a kuře vaříme v páře pomalu 2-hodiny (voda v hrnci by už neměla vřít).


Kuřecí maso v páře

Hotové dosolíme podle chuti. Po dovaření má být kuře ponořené do šťávy. Kuře podáváme s rýží polité šťávou a se zeleninovým salátem.


Vaření v páře je však třeba se naučit. Například je dobré vědět, že nemá cenu potraviny ochucovat před přípravou, protože se sůl a koření nedostanou dovnitř, pára je totiž ´spláchne´, ale až po dokončení,“ radí Lenka Požárová, která část svých receptů vymýšlí také pro vaření v páře. V tomto videu se s vámi podělíme o recept na výborné šťavnaté kuřecí prso. Ať už ho použijete jako fitness recept na salát nebo si ho nakrájíte a přidáte d. Postup: Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme tymián, rozmarýn, provensálské bylinky, bazalku, na kolečka nakrájenou cibuli, bílé víno, šťávu z citronu.


Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, které je šťavnaté, lehké a navíc chutné. Kuře v páře se u nás používá jako „odlehčovací jídlo“ na spravení žaludku. Obvykle když před tím jíme jídla, která jsou příliš těžká, třeba po Vánocích, Velikonocích apod. Kuřecí prsa připravovaná v páře Kuřecí prsa připravovaná v páře mě nijak neoslovila.


Možná proto, že mi přišla jako kdyby bez chuti. Prostě uvařené kuře - a to je mnohem lepší. Ale pro toho, kdo drží nějakou dietu, je tento recept vynikající – sice ne až tak chuťově, jako po té zdravotní stránce. Jeho přípravu zvládne hravě každý.


Základní úprava: Abyste neztratili důležité látky, je nejlepší maso uvařit v páře nebo v malém množství vody. Pokud raději grilujete, zkuste to úplně bez tuku. I když maso vypadá rychle hotové, věnujte jeho přípravě dostatek času.


Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec. Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty, ale pochopit princip a výhody vaření v něm. Kuřecí rolky v páře - recept: Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu, ty kousky prsou, které z nich trčí odřízneme a jemně nasekám na kaší (nakutrujeme). V páře najednou uvaříme kuřecí stehýnka, brambory, cibuli, květák, papriku, pórek a mrkev. Recept na zdravě a chutně připravený hlavní chod.


Jídla připravená v páře nemusí být bez chuti. Stačí použít jednoduché triky, které potravinám dodají lahodnou chuť a vůni. Na vytváření páry nejčastěji používáme vodu, která nemá žádnou chuť, pokud ale přidáme aromatické byliny nebo vývar, víno či jinou tekutinu, která je schopná páru vytvořit, dodáme pokrmu zajímavou vůni a. V parním hrnci se maso dělá zhruba stejně dlouho, jako kdybys ho vařila ve vodě. Hovězí by se tam dělalo asi hodně dlouho.


Nebo když jsme se nuceni stravovat mimo domov v neznámých restauracích nebo rychlých občerstveních. Chutné kousky kachny, kypré kuřecí paličky nebo delikátní sekaná. Přesvědčte se o kvalitách vaření v páře , připravte tentokrát vaše oblíbené maso na šťavnatě zdravý způsob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky