čtvrtek 10. března 2016

Tartaletky s krémem a ovocem recepty

Tartaletky jsou naprosto úžasný dezert. Můžete je totiž naplnit jakýmkoli vaším oblíbeným krémem a máte hotovo. Recept na tartaletky s lehkým krémem z tvarohu a pudinku doplněné spoustou ovoce. Jsou osvěžujícím letním pohoštěním pro každou příležitost.


Tématické fráze: tartaletky tartaletky recept tartaletky s pudinkem ovocné tartaletky nejlepší tartaletky recept na tartaletky krém na tartaletky tartaletky s ovocem tartaletky s krémem korpus tartaletky recept tartaletky nejlepší recept na tartaletky korpus na tartaletky tartaletky krém tartaletky recepty tartaretky top recepty. Vychladnutým pudingom si naplníme zdobiace vrecúško, vyberieme si nejakú peknú špičku a naplníme tartaletky.

Krém si následne môžete nahladko urovnať s lyžičkou alebo mu ponechať štruktúru špirály (alebo môžete tartaletky naplniť pudingom lyžicou a jemne urovnať - budete mať menej riadov na umývanie). Krém se dobře doplňuje s čerstvým ovocem a křehkým lineckým těstem, které díky němu krásně zvláční. Připravit si můžete malé tartaletky nebo velký koláč. Recept na linecké těsto jsem použila stejný jako u citronových tartaletek.


Protože ale nemám ráda u receptů odkazy na jiné stránky, prostě jsem recept. Do pudinku zamícháme šlehačku a plníme tartaletky , ozdobíme ovocem , můžeme přidat lísteček máty nebo čokoládové ozdoby. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty.


Francouzské TARTALETKY s krémem a ovocem 14. Kapitánka Projděte se po širokých promenádách, obdivujte úzké uličky a romantická zákoutí, zaposlouchejte se do zvuku harmoniky a především – zakousněte se do jednoho z nejznámějších francouzských dezertů s něžným názvem tartelette aux fraises !

Přidejte žloutky a zpracujte. Utřeme máslo s cukrem (idálně v robotu) a vajíčkem. Poté zapracujeme mouku se solí. Těsto necháme asi hodinu odležet v lednici.


Pudinky svaříme s mlékem do velmi tuhé hmoty a po vychladnutí rozmixujeme společně s tvarohem dohladka. Recepty z pořadů Kluci v akci, S Italem v kuchyni, Prostřeno a Babicovy dobroty. V této on line kuchařce naleznete mnoho receptů vhodných pro každou příležitost. Když jsem před lety pracovala v obchodě, byla tohle moje obligátní snídaně.


Včera jsem dělala variantu se žloutkovým krémem a musím říct, že je naprosto skvělý, vážně, lepší krém jsem snad ani nejedla! D Všem moc chutnalo, jen se po košíčcích zaprášilo, takže recept si založím do svého sešítku s recepty ! Vyválejte na velmi tenký plát a vyložte jím formičky na tartaletky o průměru cm. Těsto hezky vtlačte do formičky a nožem odřízněte přebývající těsto. Dno propíchejte vidličkou. Z pečicího papíru vystřihněte kruhy o něco větší než formičky, vložte do formiček a vysypejte pečicími fazolemi.


Fazole zabrání těstu, aby se při pečení vyboulilo. Nejdříve si připravíme těsto na košíčky. Smísíme mouku, povolené máslo, vejce, cukr, trochu nastrouhané citrónové kůry a důkladně propracujeme.


Hotové tuhé těsto zabalíme do fólie a necháme nejméně dvě hodiny odležet v lednici. Ještě lepší je připravit si těsto.

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát naučí připravit sametově hebký krém zvaný crémeux a tím pak naplnit křehké tartaletky. Výsledkem je neuvěřitelně dobrý dezert, v němž se snoubí čokoláda a svěží ovocn. Tématické fráze: tvarohovy paj ovocný páj recept ovocný páj páj s ovocem želatinová buchta s krémem a ovocem ovocná páj recept ovocná páj recept na ovocný paj pudinkový páj koláč s pudinkovým krémem buchta s tvarohovo pudinkovým krémem páj s krémem recept ovocný páj krehky kolac s pudinkovym kremem jahodovy paj z. Bez křehkých košíčků bohatě zdobených ovocem se neobejde žádná francouzská pekárna ani cukrárna. Na jejich přípravu se používá i dortové těsto, na základě kterého se běžně připravují i nejrůznější koláče, včetně (v případě absence cukru) i těch slaných.


Ve spojení s lehkým krémem a čerstvým ovocem jsou ale chuťovkou, která pohladí oko i. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca minut odležet. A co je podstatné, jejich příprava není nijak náročná, stačí jen trocha trpělivosti při výrobě křupavých košíčků, zručnosti při míchání lahodného krému a fantazie při zdobení třeba čerstvým ovocem. Na dno každého košíčku nastříkáme tvořítkem krém a ozdobíme ovocem (mandarinky, hroznové víno, banán, kiwi).


Povrch ovocných košíčků s máslovým krémem lehce přelijeme želatinou, rozpuštěnou v malinové šťávě (podle návodu na obalu), aby se ovoce pěkně lesklo a zůstalo déle čerstvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky