středa 9. března 2016

Domácí kváskový chléb

Ale výsledek stojí za to. Přečtěte si něco o tom, proč právě tento chléb je nejlepší. Chleba je pak vláčnější, ale rychleji ztvrdne.


Výborný kváskový chléb podle své chuti podáváme studený. Pečení kváskového chleba je nyní velmi populární, a tak spoustu dalších. Postupem času, s všeobecnou dostupností potravin, domácí výrobu začalo nahrazovat kupované pečivo v podobě rozpékaných polotovarů. DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉB – krok po kroku Martina Mazalová 29.


Bramborový kváskový chléb s ořechy Ať už se zařadíte do skupiny vyznavačů kváskového chleba nebo máte raději semínkový bez mouky, v našem výběru najdete velkou porci inspirace! Složitě to vypadá a nám to taky přišlo na začátku hrozně složité a že by jsme to nikdy nezvládli. Teď jíme jen domácí kváskový chléb a taky zvládáme za běžného pracovního procesu, stačí si fakt najít systém a chtít. My ještě pečeme z celozrnné mouky, kterou si meleme sami na domácím mlýnku.


Domácí kváskový chléb

Recepty pro domácí pekárnu: Žitný chléb z kvásku. Kváskový chléb bez práce. Domácí chléb s anglickou slaninou. Délka kynutí je individuální dle rychlosti kvásku, teplotě doma atd. Celokváskový chléb včetně výroby kvásku.


V dnešním videu si ukážeme, jak vytvořit věčný kvásek na domácí kváskový chleba, který je ten nejlepší, co znám. Tento kvásek jen budete odebírat a přidáva. Z těsta utvoříme bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír.


Poté mi začal chléb klesat, a tak jsem musela zahájit rychlé přemístění do rozpálené trouby. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb. Lenka Rutteová Pokud jste fajnšmekři a pěstujete si doma svůj kvásek, případně jste jeho příznivci a kupujete si ho, jistě máte rádi kváskový chléb.


Původně jsem si myslela, že lednicové kynutí provozovat nebudu, ale život mě přesvědčil. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Chléb je potom i lepší. Jeden z mnoha vynikajících receptů Dr.


Domácí kváskový chléb

Oetker, pečlivě vyzkoušených ve Zkušební kuchyni Dr. Pokud není na pečení dostatek času, dá se rozložit na dva dny. Než jsem v pečení chleba překonala své „začátečnické“ neúspěšné pokusy, trvalo to asi dva měsíce – tři pokusy skončily v koši a minimálně dva výsledky by dobře v domácnosti nahradily kladivo. Když se však propracujete k ověřenému postupu, není nad domácí kváskový chléb. Drobné odchylky v postupu nebo v. Krok 6: Hnětač pusťte na nejnižší stupeň a pozorujte konzistenci těsta.


Podle toho dolévejte po troškách vodu, každá mouka saje jinak. Necháme chléb kynout ideálně ve vypnuté troubě a občas jej pokropíme vodou, aby neokoral. Já jsem se na domácí kváskový chléb již dlouho odhodlávala, ale nikdy mi to nevyšlo podle obrázku a ani mých představ. Buď to byla placka nebo chlebíček s dírou uvnitř, případně se mi po vyklopení z ošatky rozlil na celý plech. Poté odebereme spodní plech, snížíme teplotu na 1°C a dopékáme cca minut.


Domácí kváskový chléb

Na začátku, v průběhu i na konci pečení můžeme rosit vodou z rozprašovače pro lepší kůrku, ale není to nutné. Je velice dobrý, zdravý a vydrží dlouho čerstvý. Uvádíme zde návod na pečení prvního domácího kváskového chleba. Pečení domácího chleba předpokládá mít již nachystaný předem žitný kvásek.


Protože kváskový chléb je lépe stravitelnější, má vyšší obsah hodnotných látek, je příjemně nakyslý a vydrží déle čerstvý. Nakonec kváskový chléb obrátíme, aby se propekl z obou stran a pečeme ještě minut. Upečený kváskový chléb vyklopíme na mřížku.


Jakmile vychladne, zabalíme jej do utěrky. Z uvedeného množství upečeme chléb ve větší formě na srnčí hřbet, nebo můžeme použít kulatou dortovou formu. Peču ve formě na biskupský chlebíček. Občas se mi stane, že po rozkrojení chleba (krájím vždy až druhý den po upečení, kdy je chléb zcela vychladlý) se mi stane, že je kůrka oddělená od těsta, někdy je chleba i mazlavější.


Ač jsem se snažila zjistit, čím by to mohlo být, nemohu na to přijít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky