pondělí 30. července 2018

Jak odstranit vodní kámen z obkladů

Destilovaná voda žádné minerály neobsahuje, otázku „ jak odstranit vodní kámen “ u ní řešit nemusíte. Není ale určena ke konzumaci. Vodní kámen vzniká postupným uvolňováním minerálů z vody. Objevuje se všude, kde dochází ke kontaktu s vodou, a to především při změnách teploty.


To znamená, že za pár minut kámen odstraní a baterii nezničí,“ dodává. V kuchyni pokud obklady zastříká,,přetřu houbičkou s Cifem,opláchnu vodou a vyleštím utěrkou z. Odstranit vodní kámen z WC zkuste tak, že ocet v noci nalejete přímo do splachovací nádržky a necháte působit několik hodin. Ideálně pokud byste vodu z nádržky vypustili, zastavili přívod vody a nalili čistý ocet. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen.


Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou. Pak dolijte do nádoby vodu a svařte. Vylijte z ní vodu, dříve než vychladne, a pak ještě několikrát konvici propláchněte studenou vodou. Je nutné odstranit veškeré zbytky citronové šťávy a octa. Odstranit rez, vodní kámen a minerální usazeniny pomůže RAKO CL 80 speciální čisticí prostředek na lehce i silně znečištěné slinuté neglazované a glazované dlaždice gres-porcellanato, např.


Taurus, Kentaur a ostatní neglazované dlaždice. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Pokud se vodní kámen objeví na vaně či obkladech, zkuste je přeleštit hadrem namočeným v džusu nebo octu. Nechte alespoň hodinu působit.


V tomto velmi krátkém videu vám ukážeme jak odstranit vodní kámen jen s pomocí octu. Tímto způsobem můžete jednoduše odstranit vodní kámen z hrnců, vodovodních baterií, dřezů atd. Hodí se pro periodický a denní. Na vodní kámen na keramice působí nejlépe kyseliny (chlorovodíková, octová, citronová).


Já doporučuji Cleamen 4(pH koncentrátu je 5), díky jeho hustotě pěkně zůstává na místech, kde ho aplikujete. Nebo se ho není třeba bát a vymysleli si ho jen tvůrci oněch spotů a výrobci speciálních prostředků, aby měli z čeho žít? Víme, jak je to doopravdy. Pokud chcete čistit varnou konvici, naplňte ji do maximálního možného obsahu a roztok povařte. Jak vlastně vzniká a jak.


Do čištění záchodové mísy a splachovací nádrže se nikomu moc nechce, ale právě v těchto místech se vodní kámen často usazuje. Předejdete jim pravidelným používáním čistících prostředků na toalety. Ideální je toalety čistit alespoň 2krát týdně. Pokud je vaše záchodová mísa hodně zanesená, pak vám pomůže roztok.


Aplikujte silnější odstraňovač vodního kamene – buď gelový či bělicí prostředek vyrobený speciálně pro toaletu – nebo čistý ocet do mísy i pod okraj. Vzniká hlavně tam, kde je tvrdší voda. Podívejme se, jak ji účinně odstranit. Základ vodního kamene tvoří uhličitan vápenatý, který způsobuje změna rovnováhy mezi ionty kyseliny uhličité a hydroxidu vápenatého. A to buď jednorázovou, kdy se vodní kámen uvolní z vody a postupně zanáší například bojler či domácí pračku, která najednou.


Co dělat pro odstranění vodního kamene z potrubí? Důležitá je samozřejmě prevence. Mnozí ji ovšem zanedbávají, anebo vlastně ani nevědí, co preventivně používat. Pak už je nutné rychle vyřešit, jak odstranit vodní kámen , jenž našim spotřebičům škodí.


Prostředek se nanese na znečištěný povrch, nechá se působit. Odstranění vodního kamene je první věc, kterou musíme. Po chvíli se vodní kámen uvolní a lze setřít. Ošetřené místo je třeba důkladně očistit vodou.


Podobný přípravek, šetrný odstraňovač usazenin na bázi kyseliny fosforečné odstraní usazený vodní kámen z dlažby, spár a okolí bazénu. Vodovodní baterie jsou typickým cílem vodního kamene. Každý vodu vypíná mokrýma rukama, kapka zaschne a lesk je rázem pryč. Když navíc baterii necháte pod nánosem více dní za sebou, čištění je o to náročnější, po několika týdnech nebo snad měsících už dostanete kohoutek do perfektního stavu jen těžko.


Za zubní kámen si můžeme tak trochu sami. Na vině je totiž nedostatečná nebo nesprávná hygiena. Stačí párkrát odbýt čistění zubů a povlak na zubech najednou postupně houstne, až nakonec ztvrdne na kámen.


I když nebolí, na drsných plochách zubů se hromadí mikroorganismy, které zvyšují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky