pondělí 16. července 2018

Sušené ovocné placky recept

Pokud byste se rozhodli vyzkoušet vyrobit tyto ovocné kůže v troubě, určitě je to možné, jen domácí trouba má většinou nejnižší teplotu na 50°C a nesmí Vám vadit, že si jí na nějaký čas zablokujete sušením. Usušená placka by neměla být na povrchu lepivá, případně jen malinko. Hotové placky smotáme ještě teplé, necháme vychladnout a pokud je chceme skladovat, zabalíme do fólie a uložíme na chladné místo.


Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Různé druhy ovoce i jejich kombinace se dají sušením upravit do podoby tenkých pružných placek, které se obvykle uchovávají stočené v ruličkách.

Sušené ovoce netradičně: Připravte si ovocné placky. Příprava je opět docela jednoduchá. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Aug This Pin was discovered by stana.


Zdroj pinu mamincinyrecepty. Pesto Svačiny Konzerva. Ovocné sušené placky recepty, které budete milovat.

Sušení je nejstarší a nejlevnější způsob konzervace. Dnes, když jsou rozšířeny domácí sušičky, je to i pohodlnější oproti dřívějšímu sušení v troubě nebo na vzduchu. Tak jsem se dala do sušení :-) Není na tom vůbec nic složitého, dokonce nepotřebujete ani sušičku - stačí sluníčko a za den je usušeno! Tématické fráze: musli placicky recepty sušené ovocné placky musli placky ovocné placičky placičky z musli ovesné placičky s ovocem placky z muslí recept sušené ovocné placky domácí müsli placičky placičky se semínky pečené musli placičky musli placicky recept mysli placicky placičky ze sušeného ovoce musli placička.


Vynikající lahůdkou jsou ovocné placky z rozmanitých druhů ovoce. Sušené placky se sušenými rajčaty a černým sezamem – pro recept. Tak jsem vyráběla ty ovocné placky , ale mám špatnou sušičku, protože ta moje má. Rada sušievam ovocné aj zeleninové placky , ktoré sa potom dajú plniť ako roláda.


Sušené rybízové placky - recept : omytý rybíz, nejlépe i bez stopek, prolisujte přes cedník. Tekutinu oslaďte cukrem, ale ne až příliš, protože sladit budete ještě jednou na konci. Stačí ovoce, mixér, trouba a zdravá svačinka je na světě.


Výhodou placek je, že při sušení si ovoce zachovává většinu cenných živin. Ovocné placky podáváme jako přesnídávky, nakrájené placky použijeme do müsli nebo do jogurtů, můžeme je také plnit různými krémy a připravit z nich sladké nebo slané rolády. Z ovocných placek lze krájet různé ozdobné tvary, kterými pak ozdobíme zákusky, dorty, vánočního cukroví či ovocné mísy, zeleninové.


Den předem namočte fazole, aby nabobtnaly.

Alespoň hodinu před vařením namočte i sušené houby. Fazole uvařte v nové vodě doměkka. Rady a návody pro každého a pro každou situaci. Sušit můžete různé druhy ovoce a zeleniny. Tentokrát vám přinášíme recept na ovocné placky z manga a pomerančů.


Ale nebojte se experimentovat. Skvělé jsou i placky z rybízu (doslazené cukrem či cukrovým sirupem), meruňkové, ananasové atd. Využít můžete jakékoliv sezónní ovoce, které máte na zahrádce nebo. Vyzkoušejte tuto svačinku připravit svým dětem! Omytý rybíz, nejlépe i bez stopek, prolisujte přes cedník.


Tento krát vám prinášame recept na ovocné placky z manga a pomarančov. Patra v sušičce vystelte voskovaným papírem, nalijte na ně. Skvelé sú aj placky z ríbezlí (dosladené cukrom či cukrovým sirupom), hruškové, ananásové, atď. Sušiť môžete rôzne druhy ovocia a zeleniny. Rozmixujeme tyčovým mixérem, směs vylijeme na pečící papír a rozetřeme na rovnoměrnou sílu cca cm.


Využiť môžete akékoľvek sezónne ovocie, ktoré máte na záhrade alebo ho. Vám nikde do ovocné vrstvy prsty. Sušte cca 2-hodiny na 1st.


Připravte své rodině vynikající sušené ovocné placky , které si určitě zamiluje! Využít na ně můžete přebytky ze zahrádky i nespotřebovaný džem či marmelády. Jak na to, se dozvíte na našem blogu.


Na tyto akce padne v naší domácnosti asi největší díl zásoby. Drobně nakrájené ovocné placky lze přidávat do müsli nebo využít při domácí výrobě müsli tyčinek. V pořadu jsme vám ukázali rybízové placky.


Ale můžete si na zimu takto zakonzervovat i další ovoce: maliny, borůvky, jahody, angrešt, třešně. Nebojte se experimentovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky