úterý 31. července 2018

Piškotový korpus z hladké mouky

Ja tento recept poznám z kuchárskej knihy Hájková recepty z r. Korpus sa po vychladnutí prereže na časti. Plnka pozostáva z vanilkového krému do ktorého po vychladnutí dáme. Ať už budete péct ovocný dort, nebo třeba ten s oříškovým krémem, budete potřebovat připravit světlý dortový korpus.


Jak ho udělat jako profesionál? Zajeli jsme se zeptat k Martinu Polaneckému do cukrářství Viktoria v Praze, kde pečou denně desítky takových dortů.

Výborný piškotový korpus na dorty z hladké mouky recepty, které budete milovat. Chcete-li mít korpus takový dokonalý musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil :) Pekla jsem na 1st. Po upečení jsem nechala minut stát v klidu a pak vyklopila.


Vyberte si ze stovek receptů na Piskot z hladké mouky , které se vám budou snadno a rychle vařit. Get without the ads. Skvělý korpus na dort - Milujivareni.


Unsubscribe from Miluji Vaření? Upozornění: Všechny fotografie zveřejněné na těchto stránkách podléhají autorskému zákonu!

Suroviny (forma průměr cm): vajec, 2g hladké mouky (pokud přidáváme kakao, tak dovážit do 2g moukou), 2g cukru krupice, PL oleje, ČL prášku do pečiva. Základní dávka na klasický dortový korpus : vajec. Nejdůležitější je dodržet postup, neošidit, nechtít to zrychlit – sníh se musí povést, žloutky utřít atd. Napsal uživatel Hankazjamneho dne 20. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a žloutky vyšlehejte spolu s moučkovým cukrem do jemné pěny.


Aby se vám vejce našlehala co nejlépe, měla by mít pokojovou teplotu. Nejprve dejte do mísy vyšlehané bílky, k nim opatrně vmíchejte žloutky a hladkou mouku. Těsto jen jemně převalujte.


Pokud chcete korpus kakaový, tak odeberete např. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 1stupňů, samozřejmě záleží, jakou troubu máte, já peču tak minut. Tento recept jsem našla na dortomanii. Vyzkoušejte můj mnohokrát osvědčený postup.


Záhy uvěříte, že je to opravdu nejlepší dortový korpus. Jeho příprava není složitá. A když se budete držet několika ověřených ra určitě se vám tentokrát piškotový korpus povede skvěle.


Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme 1g moučkového cukru a ušleháme dohusta. Osobně čerpám inspiraci, kde se dá – z knížek, časopisů, webů, blogů, Instagramu… Pokrmy si pak většinou trochu upravím, případně vyměním ingredience za zdravější či dostupnější.

Piškotový korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Vejce vyšleháme společně s cukrem min. Do vyšlehaných vajec přidáme olej a již vařečkou, nebo stěrkou vmícháme. Poté přimícháme prosátou mouku, u tmavého korpusu i kakao. V dortové formě pečeme při 180° cca min.


Takovéto piškotové těsto můžete používat k přípravě různých. Vařečkou či stěrkou vmíchá mouku (případně směs s ořechy apod.). Doba pečení záleží na tom, jak komu peče trouba a jak je korpus silný. Více žloutků a více mouky vyžaduje více času na zpracování, pokud bychom sníh ušlehali před žloutky, mohl by zřídnout.


Ihned vložíme do trouby, za - minut bude korpus upečený. Hotový korpus se bude oddělovat od boků. POTŘEBNÉ PŘÍSADY: vajec 200g cukru krupice 300g polohrubé mouky (pokud jsou menší vejce uberte množství mouky cca o g) lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká) POSTUP PŘÍPRAVY: Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus , jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Dobrý den děvčata prosím vás jaký korpus používáte na dort naháč? Piškotové těsto je připravené raz dva, zvládnou ho připravit i začátečníci v kuchyni.


Můžeme z něj připravit korpus na ovocný koláč, dort, roládu i velikonočního beránka. Je jednoduchý a pripravíte ho aj bez váženia. Ja ho používam už dlhé roky a musím povedať, že je naozaj jemný, nadýchaný a nie je suchý.


Postup: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. Vyšleháme sníh z bílků s polovinou cukru a opatrně vmícháme do těsta ručně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky