úterý 17. července 2018

Italské rizoto s houbami

Italské risotto si žádá vaši péči po celou dobu přípravy. Vývar se přilévá postupně, vždy tak, aby jen mírně přesáhl množství rýže, které máme aktuálně v kastrůlku. Rýži mícháme, a jakmile tekutina dojde a směs začne mít tendenci přichytávat se ke dnu, sáhneme po naběračce a přilijeme jednu do risottové směsi.


Do směsi přidáme osušenou rýži a vše důkladně zarestujeme. Zastříkneme bílým vínem, poté postupně podléváme vývarem.

Zvolna rýži dusíme téměř doměkka. Na závěr rizoto zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku. Italské houbové rizoto s petrželí zdobíme při servírování hoblinkami parmazánu.


Doporučuji použít samotný vývar houbový či v kombinaci s menším podílem vývaru zeleninového a navíc ještě do základu přidat zhusta houbový mletý prach. Pak je to houbové rizoto se vším všudy. Jinak v Česku málokdo zná pojem italské rizoto , resp. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.


TIP- Skutečně italské rizoto se povede jen s rýží arborio, která se dá koupit v každém hypermarketu Albert.

Zejména z tohoto důvodu byste alespoň jednou měli vyzkoušet ochutnat pravé italské rizoto. Pouze reaguji, protože italské rizoto s houbami jsem několikrát připravovala podle velmi velmi podobného receptu od Ainsley Harriota. Jen trochu jiný poměr ingrediencí, žádná sůl, pepř a citrónová šťáva. Určitě víte, že italské rizoto nemá s tím českým nic společného.


Tradiční italské verze rizota je rýže pomalu vařená v kvalitním vývaru do krémové konzistence. Nejdůležitější je při přípravě výběr ingrediencí – je třeba mít odpovídající druh rýže, kvalitní vývar, italský sýr a další ingredience podle toho, jaký typ rizota připravujete. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.


Existuje jistě mnoho dalších variací rizota, např. Milanese (se šafránem a popř. morkem), ale tohle je základ. My Vám dnes nabídneme skvělý recept na originální italské rizoto s houbami. Pokud budete postupovat přesně dle instrukcí a použijete správné suroviny, italské rizoto si najde své stálé místo ve Vaší každodenní kuchyni. Recept italské rizoto s houbami.


Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší italské rizoto s houbami ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší.

Pravé italské rizoto se s tím českým nedá srovnávat. Vyzkoušejte recept s houbami a parmazánem. A víte, jakou rýži na rizoto , aby byl výsledek perfektní.


Unsubscribe from kochen mit? S Italem v kuchyni - Rizoto s houbami kochen mit. I když se rýže v Itálii objevila již v 10. Vyberte si recept na rizoto s houbami a připravte si chutný a výjimečný rizoto s houbami pokrm, lahůdku nebo nápoj.


Lombardii teprve na začátku 15. Rizoto na talíři posypeme strouhaným parmazánem. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Krémové hráškové rizoto.


Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete znalost Zásad ochrany soukromí Burda – Burda International CZ s. Vašimi údaji pracovat zejména k zasílání newsletteru, nabídek a novinek. Odhlásit se můžete kdykoliv.


Když zabodnete ukazováček na kulinářské mapě Itálie do jejích severních končin, objevíte zasněžený vrchol zvaný Risotto Parmigiano. Je to sice nejjednodušší italská klasika, folklór drsných horalů, ale zároveň lahodný pokrm, který si zamilujete po.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky