pondělí 27. ledna 2020

Tapiokové kuličky

Nezastoupí polévkovou zavářku , jak jsme na ni zvyklí z našich polévek, nenabereme je na lžíci. Proto se hodí do polévek podle asijských receptur, kde je předepsán „máčený“ škrob. Přidejte kokosové mléko, vodu a sladidlo (cukr, sirup nebo med). Nechte namočené přes noc. Na středním plameni pomalu přiveďte k varu a za stálého míchání vařte - minut.


Tapiokové kuličky

Míchejte stále - a odspodu! Díky neutrální chuti se tapiokové perly hodí i jako zavářka do polévky nebo samostatná příloha k masu. U nás funguje i velkoodběr. Pokud jste firma a chtěli byste si od nás pořídit pár věciček, pak se staňte naším firemním zákazníkem a dostanete od nás slevu, která závisí na celkové výši Vašeho měsíčního odběru.


Kuličky si nejdříve ve vodě uvaříte a pak je smícháte s čajem. Důležité je dodržet poměr surovin. Recept naleznete například zde. Zdroj: Pinterest Dalším populárním receptem je tapiokový pudink.


Lze je také přidat jako zavářku do polévky. Při přípravě tapiokových perel nechte kuličky pokud možno přes noc naložené ve vodě. Pak se snadněji vaří a při míchání se nepoškodí. Obsahují karamel a javorové aroma.


Tapioca pearl grains tapioca. Pokud je nemají, zeptejte se, většinou je seženou. Poslouží také při výrobě koktejlů, čajů a dalších nápojů. Tyto kuličky jsou malé, do čaje se kupují větší…. Kuličky pomleté nebo rozdrcené nasucho se dají použít do piškotových těst místo obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou, které dodává vláčnost.


Kuličky dáme na plech vyložený pečícím papírem a troubu rozehřejeme na 180°C. Pao se hodně dobře uchovává i mražené, takže můžeme kuličky zamrazit na tácku na pečícím papíře a poté je sesunout do sáčku. Když přijde návštěva, zajímavé občerstvení je hotové během chvilky. Připraví se tak o zážitek ze zcela originální a nepopsatelné příchutě, kterou bubble tea zaručuje. Boba jsou barevné kuličky , různých ovocných příchutí, jako jahoda, maracuja, pomeranč, mango, liči a jogurt.


Kuličky mírně ztuhnou, vařením zprůhlední, takže je konzument při pojídání pudinku registruje. To je předurčuje k nepřebernému množství využití. Thai Dancer kuličky tapiokové malé 454g. Vážení zákazníci, vzhledem k aktuální situaci a bezpečnosti jsme pozastavili dobírku.


Tapiokové kuličky

Kvůli ochraně Vás i přepravců prosíme o využití online platbu či bankovní převod. Směsí mléka a čaje se zalijí tapiokové kuličky a vše se brčkem promíchá. A protože je toho zbylého škrobu opravdu mnoho a chutná bezvadně, je dobré upotřebit i onen. Použiji tedy středních jablek, kompot vyloupaných švestek, cukr – dle chuti, skořici, vanilku, smetanu ke šlehání a všechno želé co zbylo z tapiokových kuliček.


Perly se skvěle hodí do teplých i studených nápojů, jsou výborné i ve zmrzlinách, dezertech či v jiných pokrmech. Připravte si chutný bezlepkový dezert s tapioka perlami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky