pátek 24. ledna 2020

Vaření v zemi

Vaření v zemi

Vaření v zemi : setonův hrnec vykouzlí zálesácké dobroty Jednou z nich může být i táboření a kempování daleko od civilizace. Ostatně návrat ke kořenům je v posledních letech velmi populární aktivitou. Malý chlapec Yana se v knize pokouší poznat přírodu a společně s přítelem Samem zažívá v kanadských lesích různá dobrodružství.


Chlapec, který chce žít podobně jako indián, tedy co nejblíže přírodě, tomu ovšem musí přizpůsobit i způsob svého stravování. Využívá proto vaření v zemi. V pomalém hrnci se vaří pomalu a je celou dobu zakrytý, takže se tekutiny nemají jak odpařovat, a tedy se neredukují jako při běžném vaření , kdy je třeba tekutiny i několikrát během vaření dolévat. Její stěny oplácáme vrstvou jílu a necháme dva až tři slunečné dny schnout. Poté v jámě zatopíme drobnými třískami a větvičkami, aby se jíl alespoň částečně vypálil.


O dopal už se pak postará oheň při. Ahoj, v dnešním díle si uvaříme moji nejoblíbenější polévku, kterou nejspíše mnoho z vás zná. Dle mého polévka v tomto sychravém počasí nejlépe zahřeje. Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět.


Vaření v zemi

Piškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara. Aktuálně tak v zemi sílí obavy, jestli rychle rostoucí počet nákaz zvládne španělské zdravotnictví. Vláda v neděli začala přebírat pod kontrolu soukromá zdravotnická zařízení, nemocnice v Madridu, kde je nakažených nejvíc, procházejí rychlou reorganizací, aby vzniklo co nejvíc volných lůžek pro závažné případy. Ако сте арендатор на земеделска земя.


Ahoj, dnes si společně připravíme pochoutku, které jsem plně propadl. Nejjednodušší možností malá kuchyňka v zemi - je vybavit ji veranda. V alobalu pod pytlovinou na vlhkém senu a rozžhavených uhlících v celku hodin podušené celé sele zaházené hlínou.


V ideálním případě, pokud je veranda a hlavní budova bude single střecha a prosklené stěny. Máte rádi kuře, ze kterého po naříznutí teče spousta chutné šťávy, ale zaboha se vám takové v troubě nedaří upéct? Možná je zásadní chyba v tom, že ho vůbec v té troubě pečete.


Známe totiž mnohem dobrodružnější způsob, jak takové kuřátko připravit. Je ideální na léto, neušpiníte žádné nádobí a bude vás bavit. Už jste slyšeli o receptu s. V Itálii za uplynulý den zemřelo 6lidí nakažených koronavirem, což je největší nárůst od února, kdy se nemoc COVID-v jihoevropské zemi poprvé objevila. Domy v zemi vám ušetří peníze nejen v zimě za vytápění, ale také v létě za klimatizaci. A jak vůbec bydlení pod zemí funguje?


Vaření v zemi

Navíc ušetříte i za pozemek. Na jakém principu fungují domy v zemi a proč ušetříte. Domy v zemi nejsou jenom energeticky výhodné, ale také šetrné k přírodě a okolnímu životnímu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky