úterý 18. února 2020

Test instantní kávy 2015

Většinou si šálek kávy spojujeme s klidem nebo něčím sladkým – jednoduše s pohodou. Testovali jsme pro vás instantní kávy. Ráno po probuzení, v poledne po obědě, odpoledne pro povzbuzení… ne vždy máme čas a příležitost vychutnat si kávu v kavárně a ke slovu tak přichází instantní produkt. Robusta tvoří klíčovou součást instantní kávy , jíž dodává potřebnou sílu.


Pokud ji pijete samostatně, rozhodně si příliš nepochutnáte pro její výrazně hořkou chuť. Někteří bez něj nemohou existovat, jiným jeho větší přísun nedělá dobře.

Počet testovaných produktů: 12. Splňuje instantní káva na pultech požadavky na kvalitu? Je v ní tolik kofeinu, kolik má? Byla kávová zrna skutečně tak pečlivě vybraná a upražená, jak nás o tom ujišťují výrobci v reklamách a byla jedinou použitou surovinou jen pražená zrnková káva bez přidaných náhražek?


Veľký TEST instantnej kávy. Ako sa umiestnila tá vaša? Hoci žiadnu z káv neoznačil kulinár Petr Stupka ako zlú, určite by milovníkom kávy radil poobzerať sa inde.


Kávu si jednou za čas dopřeje skoro každý. Spousta lidí volí kávu instantní a právě tu jsme se rozhodli tentokrát otestovat.

Dá se svou kvalitou rozpustná káva srovnat s tou čerstvě namletou? A jsou všechny instantní kávy stejně chutné? Arabika se na celkové produkci kávy podílí asi. Její chuť je jemnější a všeobecně více ceněná. Robusta obsahuje ve srovnání s arabikou více kofeinu, její chuť je tvrdší a slouží spíše jako doplněk arabiky do kávových směsí nebo jako surovina používaná k přípravě instantní kávy.


Navzdory kavárenskému boomu posledních let sahají čeští konzumenti kávy stále nejčastěji po té instantní. V její konzumaci je Česká republika špičkou mezi státy Evropské unie a každý z nás ročně vypije kolem 2šálků rozpustné kávy. Abyste věděli, jak je na tom s kvalitou vaše oblíbená značka, připravili jsme test instantní kávy. Test potvrdil, že ty úplně shodné nejsou.


Prokázaly to chuťové zkoušky i výsledky chemických analýz. I společnost Nestlé potvrdila, že se kávy připravují s ohledem na to, co chutná zákazníkům v různých zemích. Receptura kávy je specifická pro český trh a vznikla na zá- kladě lokálního preferenčního testu. TEST KÁVY : Máte doma kvalitní směs, nebo pijete hnus? Víme, která je nejlepší!


Kterou kávu stojí za to pít a které se obloukem vyhnout? Je kvalita úměrná ceně, nebo se i mezi těmi levnějšími najde kvalitní káva? Autor: Zdravá potravina Tým A Dost! Naštěstí žádná katastrofa se nekoná a dokonce kávy zakoupené u nás nejsou rozhodně horší než v Německu.


Jde o 1 kolumbijskou Arabicu, vyrobenou z dozlatova upražených zrn kávy.

Vyniká svou aromatickou, ale zároveň velmi delikátní chutí s jemným podtónem ovoce. Blesk testoval instantní kávy. Jak se vyrábí instantní káva? Kolik kofeinu obsahuje instantní káva?


Hodnotící stupnice: (nejlepší) - (nejhorší) Cena (v přepočtu za 1g): 146- Kč Nejlepší z testovaných instantních káv. Opravdu příjemná silná kávová vůně se sladšími tóny. Adventní kalendář Alternativní brčka, slámky Alternativy řízků Anglická slanina Arašídová másla Bagety Balená voda Balený chléb Balkánský sýr Bezlepkový chléb Bílý jogurt Bramborový salát Brambory Bryndza Burger Bylinný čaj Celozrnná mouka Cereálie Cereální tyčinka Cider Cizrnová pomazánka.


Její specifickou chuť ovlivňuje složení půdy i klimatické podmínky místa, na kterém se pěstuje, a jen málokdo z nás, by si bez ní dokázal představit svou denní rutinu. Test se rozhodl instantní kávy a jejich kvalitu na českém trhu otestovat. Kritérii testu bylo senzorické hodnocení (váha procent), aroma kávy (procent), přítomnost nežádoucích látek (procent), držení a otevírání obalu (procent) a pravdivost údajů deklarovaných na obalu (procent).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky