středa 19. února 2020

Zavařování jablek v troubě

Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce. Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Pokud nevíte, co s úrodou jablek , a máte rádi jablečný závin, tohle je recept pro vás.


Poloha roštu na roštu pekáč, v pekáči ½ l vody. Zase násobíme počet sklenic počtem.

Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. Ve sporákové troubě zavařujeme jen z nouze.


Mezi sklenice postavíme jednu prázdnou jen s vodou a teploměrem. Probíhá klasickou sterilací při teplotě ž 85° Celsia v zavařovacích sklenicích. Uzavřené sklenice s jablky v zavařovacím nebo i obyčejném hrnci necháme po ukončení sterilace v horké vodě ještě přibližně 3.

Tématické fráze: zavařování strouhaných jablek jak zavarit strouhana jablka jak zavařit jablka jak zavařit jablka na štrůdl zavarovani nastrouhanych jablek zavarovani jablek jak zavařit nastrouhaná jablka strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařená jablka zavaření jablek zavaření strouhaných jablek zavařování. Tématické fráze: zavařování meruněk v troubě švestkový kompot v troubě zavaření v troubě jak zavařit broskve v troubě kompot z blum horkovzdušná trouba recepty blumy kompot horkovzdušná trouba zavarovani broskvi v troube zavařování blum jak zavařit blumy zavařování meruněk v horkovzdušné troubě horkovzdušny hrnec. V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit!


Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. Trouba by vždy měla být předehřátá, elektrická se nastavuje na až 100. V případě zavařování okurek v troubě , je vhodné zvolit delší čas (to platí pro většinu zeleniny). Po uplynutí času troubu vypněte, ale sklenice hned nevyjímejte. Teplota v troubě by měla být 2až 2°C, doba sterilizace je přibližně stejná jako u klasického zavařování v zavařovacím hrnci – menší sklenice až minut, větší až minut.


V zásadě platí, že měkké ovoce či zeleninu je vhodné zavařovat kratší dobu než tvrdé druhy. U všech ostatních potravin. Chcete-li mít tohoto domácího lékaře po ruce během celého roku, pusťte se do zavařování jablek dle našich receptů.


Plody, které nestačíte zkonzumovat čerstvé nebo neuskladníte, můžete zavařit. Sušení jablek v troubě jako levnější varianta. Postupujeme stejným způsobem jako při sušení jablek v sušičce, akorát nakrájená jablka pokládáme na plech pokrytý pečicím papírem a vložte do trouby.


Na internetu jsou informace poněkud protichůdné: na suchý plech - na mokrou utěrku - postavit do vody Různí se i doby a teplota zavařování ( -150C, 20min.-1hodina), takže mám z toho tu větší hlavu vevnitř… Díky za rady a zkušenosti. Zavařujete někdo v troubě ?

V zásadě byste měli v troubě zavařovat pouze sklenice stejné velikosti, obvodu a se stejným obsahem. Sklenice uzavřete stejně jako při normálním zavařování pomocí klipů a postavte na rošt nebo do pečícího plechu, který je v troubě zasunutý na nejnižší příčce. Abychom v horkém vzduchu maximálně ochránili. Sklenice Vlastnoruční Výroba Konzerva Zdrav í Jídlo Život Recepty. Uložil(a) Anna Čudková.


Hrnec sundáme z plotýnky a jablka necháme v roztoku hodin proslazovat. Potom je slijeme a necháme dobře odkapat. Jablka usušíme v sušičce nebo v troubě. Kolečka jablek můžeme také navléci. V sadu už vám dozrávají jablíčka a nastává každoroční otázka, co s nimi.


Kromě zavařování či pálení se samozřejmě nabízí i klasické sušení. Vlastní křížaly pak můžete nosit v tašce jako pamlsek na dobu, kdy vás přepadne hlad cestou domů z práce. Můžete jimi obdarovat přátele nebo je zpracovat do.


Máte-li více sklenic na zavařování a nemáte myčku, pak dalším vaším pomocníkem může být trouba, ať plynová, elektrická, nebo horkovzdušná. Uzavřené sklenice naskládejte na vysoký plech a zalijte vodou do výšky asi centimetrů, nechte mezi jednotlivými sklenicemi mezery, aby se. Poradíme vám se základními pravidly a postupy, které vám ušetří nemálo potíží oproti metodě pokus omyl.


Jak předejít zplesnivění zavařenin? K tomu, abychom předešli plesnivění nebo zkažení zavařenin, a tedy zničení naší práce, je třeba dodržovat. Klobásy zavařené ve sklenici v troubě recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky