čtvrtek 14. ledna 2016

Bramborové spirály v troubě

Slupky nových brambor vysušíme v papírové utěrce. Olej rozpálíme a otestujeme jeho teplotu – správně rozpálený olej tvoří bublinky kolem kousku brambor. Můžeme je také napíchnout na špejli a opatrně do spirály pokrájet nožem. Navléknuté na špejli důkladně promažeme rozpuštěným máslem a prosypeme parmazánem, do kterého jsme přidali trošku papriky, sušeného česneku a pepře.


Bramborové spirály v troubě

Se solí opatrně, sýr je slaný. Na mnoha stáncích na různých trzích se objevují bramborové spirály. Obchodníci na této jednoduché pochoutce samozřejmě chtějí vydělat, takže nasazují ceny.


Doma si je však můžete udělat levně a chutně. Opečené brambory v troubě na špejli recepty, které budete milovat. Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě. Jablka ponejprv marinovaná a později na másle smažená.


Remosku využijete na cestách, chatě, koleji, ale i doma vedle klasické troubě a mikrovlnce. Extra vhodná pro lidi v dietním režimu. Rada za všechny prachy: Jak si vyrobit chipsy v mikrovlnce Kutil Adam. Unsubscribe from Kutil Adam? Slyšeli jste ale někdy o bramborových spirálách?


Omyté a osušené spirály lze nejen fritovat (kdo nemá fritovací hrnec, může použít klasický silnostěný hrnec s větším množstvím oleje na plotýnku), ale také péci v troubě na plechu a oleji a lze i úplěn bezolejnatou variantu – spirály pečené na pečicím papíře. Ostrým nožem nakrájíme do spirály tak, že bramborem otáčíme a nožem prořízneme až na špíz. Trochu brambory opatrně roztáhneme a potřeme olejem, jemně posypeme sušeným oreganem a osolíme. Upečeme v troubě a během pečení obrátíme, před koncem pečení posypeme parmezánem. Má rysku na krájení jednotlivých plátků.


Chcete si připravit snadno a rychle domácí knedlíky? Potřebujete uvařit bezlepkový knedlík? Díky praktické vysouvací lopatce s ryskami je po uvaření z formy pohodlně. Pokud chceme zdravější variantu, tak je jen lehce potřeme olejem a upečeme v troubě – asi minut při 2°C. Připravené spirály potom smažíme ve fritéze.


Pozor, solíme až po upečení (nebo smažení). Kdybychom je osolili dříve, tak pustí vodu a nebudou křupavé. Suroviny: středně velké brambory olej sůl marináda – olej, česnek, koření dle chuti.


Pečené bramborové spirály. Postup: Brambory dobře omyjeme a nakrájíme spirálovým kráječem. Navlékneme na špejle a pečeme na sucho v troubě nebo ve fritovacím hrnci na oleji do zlatova. Brambory jsou jednou ze základních surovin české kuchyně a proto se není co divit, že je máme tak rádi ve všech podobách.


Pomiňme protentokrát bramboráky, bramborové těsto nebo hedvábnou kaši a zaměřme se na neodolatelné brambory z trouby! Máslo si rozpustíme na slabém plameni a pomažeme jím roztažené bramborové spirály. Do mísy si dáme strouhaný parmazán, přidáme sůl, pepř, česnek, papriku a promíchanou směsí posypáváme důkladně spirály i uvnitř.


Uložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme minut v troubě předehřáté na 1°C. Vybírejte vyzkoušené recepty na Smažené spirály , Smažené spirálky, Sladké spirálky, Vánoční linecké spirály , Mandlové spirálky nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky