pátek 22. ledna 2016

Kalabasa tykev

Voda ohriata na stupňov sa leje po kovovej slámke, ktorá. Není nezbytně nutné, aby každá kalabasa byla vyrobena z tykve. Historické podoby kalabas jsou aktuální i dnes, a tak máme k dispozici kalabasy např. Tykev může být různě zdobena barvením nebo.


Lagenárie ( kalabasa , indická okurka, tykev lahvovitá) je z rodu tykvovitých, ale není dýně. Mladé plody využijeme v kuchyni, zralé jako nádoby a dekorace. U tykvových kalabas je třeba před prvním použití provést tzv. Vydlabaná kalabasa z pravé tykve zdobená dlabanými a vypalovanými motivy. Kalabasa je z přírodního materiálu.


Tyto tykve bývají všemožně zdobené, například vyřezávanými obrázky a symboly, potažené kůží, zdobené kovy (např. stříbro), s nožičkami a podobně. Ovšem každou novou kalabasu, je před prvním použitím ještě vhodné připravit (zajetí kalabasy). Do kalabasy s bombillou uvnitř nasypeme - čajové lžičky lístků Maté. Voda ohřátá na stupňů se lije po kovové slámce, což zajistí, že se Maté nespálí. Výrůstek, který má každá kalabasa uprostřed dna, přesně pasuje do té prohlubně ve sloupku, takže kalabasa nikam nepadá a přebytečná voda, která je v ni nasáklá krásně vykape na ten talířek (a že jí bývá tak do půl hodiny pěkná loužička) a zároveň kalabasa může volně větrat.


Takhle to nechám minimálně. Keramická kalabasa oranžové barvy. Piporé Vidrio - Zelená Kůže - Malá. Skleněná nádoba k pití yerba maté potažená kůží, Objem cca 1ml.


Je určená k pití maté, tradičního nápoje jihoamerických indiánů. Objem kalabasy je cca l (může se různit - každá tykev ma trochu jinou velikost). Obrázek je ilustrační, kalabasa je z přírodního materiálu a jednotlivé kusy se liší v odstínech hnědé.


Kalabasa tykev

Svou zahradu a jídelníček můžeme obohatit i méně obvyklou zeleninou. Nelze zaručit standartní velikost a jevem přirozeným pro tento přírodní materiál je mírné prosakování vody skrze stěny, obzvlášť pokud je v kalabase více vody, nebo je v ní. Indická okurka, lagenárie, kalabasa je vděčná, bujně rostoucí popínavá t. Před prvním použitím je ovšem nutné každou tykev vhodně připravit.


Nádoby z tykve, obsahují zbytky vysušené dužiny, semínka a rovněž mají nepříjemný zápach. Z tohoto důvodu musíme provézt. KALABASA tykev na pití maté. Popis výrobku: kalabasa - tykev na pití Yerba Mate. Dále se můžeme setkat též s názvem kalabassa, kalebassa apod.


Brazíli běžně používaná na pití maté. V tom okamžiku je kalabasa připravená k voskování. Vnitřek tykve voskujeme hlavně proto, aby si voda uchovala chuť. Použijeme k tomu nejlépe přírodní včelí vosk nebo parafín.


Tykev nahřejeme v troubě vyhřáté asi na 1°C, vosk roztavíme a nalijeme do horké tykve. Otáčíme jí tak, aby vosk pokryl celý vnitřek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky