neděle 28. února 2016

Nůž rybička historie

Autor původního návrhu nože ve tvaru rybičky zatím není znám. Prokazatelně se však tento nůž vyrábí již více než sto let v Mikulášovicích. It has been produced since the first decades of the 20th century.


The knife was particularly popular during the period of socialism in Czechoslovakia. Zajímá Vás nožířská historie ? Pořiďte si tento legendární nožík i vy, tentokrát s vaším vlastním nápisem na čepeli. Na nůž si můžete nechat vygravírovat věnování, datum výročí, iniciály či jakýkoliv jiný text. Jeho použití bylo téměř všestranné – člověk s jeho pomocí bojoval, porcoval ulovenou zvěř, zpracovával její kůži, vyráběl nejrůznější potřeby. V začátcích byl nůž primitivním nástrojem, který.


Kromě toho jsou zde vystaveny i některé rarity, například centimetrů velký zavírací nůž „ rybička ” vyrobený na zakázku jednoho sběratele nebo speciální kovaný nůž z damascenské oceli, vyrobený slovenskými kováři a nožíři k 60. Export u nás netvoří většinu tržeb, převažuje tuzemsko. Nicméně rybička se vyváží do mnoho koutů světa, ať už je to USA, kde to berou jako totální šílenost – nůž ve tvaru zvířete, do Ruska, kde jí znají celkem dobře, ale také například do Austrálie jako supermalý pomocník pro rybáře. Vítejte na e-shopu Česká rybička.


Kapesní zavírací nůž rybička je ideálním dárkem pro každého. V naší nabídce naleznete spoustu variant tohoto neobyčejného českého nožíku. Na obrázku je rybička s kruhovou rozetou, logom firmy Sandrik, vyrobená v období socializmu. Asi každý kluk vzpomíná na to, jak v dětství měl klasickou rybičku. Tento nožík je u nás opravdu legendou.


Výroba probíhá v České republice u firmy MIKOV. Oko rybičky tvoří český granát s kulatým výbrusem. Dřevěná dárková kazeta ve tvaru ČR s vlajkou. Pracovní nože) Hodnocení produktu: 1 ().


Převážně si ji všichni spojujeme s dětskými léty. Nepostradatelný nůž pro malé kluky, ať už jim je let, nebo 50. Army a outdoor shop Armed je nabízí také. Legendární nůž s damaškovou čepelí a stříbrnou střenkou pro sběratele. Současné střenky jsou odlity ze zinkové slitiny.


Tenhle jednoduchý zavírací nůž slaví už půl století a pořád se dobře prodává. Přihlásit Registrovat Přihlásit Registrovat Menu. Rybička nelezena na suchu v hlíně. Zavírací nůž RYBIČKA je legendární nůž od tradičního českého výrobce MIKOV.


Nůž rybička v minulosti v Československu vyráběly dvě firmy. Dnešní zavírací kapesní nůž rybička se oproti původnímu typu liší čepelí z. Každý z nás si ho spojuje se svým dětstvím jako první vysněný nůž. Nůž rybička je pro každého. Mikov nůž LIST Progress LIST je elegantní nůž pro každý den, na který se můžete spolehnout v jakékoli situaci.


Charakterizují ho ladné linky, neotřelý design, vysoce kvalitní ocel N6a perfektní kydexové pouzdro. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Albastar rybička od Kč - Heureka.


Nůž lodníka 9uhlík Cmořený buk Otter Messer Solingen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky