středa 24. února 2016

Pesto z medvědího česneku trvanlivost

Ano, pesto rozhodně nemusí být jen z bazalky. Navíc pesto je ideální způsob, jak uchovat medvědí česnek. Podívejte se, jak vyrobit pesto z česneku medvědího i na to, k čemu se hodí.


Máme pro vás hned několik receptů. Můžete z něj připravit krémovou polévku nebo ho spařit na másle a servírovat jako listový špenát. Hodí se i pod maso nebo do zeleninových polévek.


Jedním ze způsobů, jak ho uchovat, je pesto z medvědího česneku. Můžete ho připravit klasicky s olivovým olejem, oříšky nebo semínky a nastrouhaným sýrem. Zapékané kuřecí s brambory a bazalkou. Toast s česnekovým pestem a rajčaty. Můj kotlíkový guláš tak trochu jinak.


Skvělé je i pesto z rukoly, špenátu, chřestu nebo jarních cibulek. Stejně jako se dá variovat s bylinkami, jde to i s. Skoro jakoukoli zelenou bylinku můžete rozmixovat na pesto. Základní dávkování je lístků medvědího česneku , 1ml panenského olivového oleje, g pinií, které nepochází z Číny, a g strouhaného parmazánu. Všechno společně krátce rozmixujte, nic na tom není. Pokud i přesto máte strach o trvanlivost , klidně umixujte jen listy s olejem a solí.


Co ještě, ještě z medvědího česneku ? Máte doma taky plnou vanu této úžasné rostlinky? Skvelé medvedí cesnak pesto , originál recept. S teplejšími dňami začína každý rok rásť aj medvedí cesnak a dá sa použiť napríklad aj do domáce pesto z medvedieho cesnaku.


Vyskúšajte recept, ktorý nám poskytla Antónia Mačingová. Děkuji za recept, včera jsem udělala první „pokus“, je skvělý, ještě zkusím s ořechy:) Ale mám dotaz, myslela jsem, že syrový olej není vhodné jíst, včera jsem si zbytek dala do krémové polévky, bylo to velice dobré, ale bylo mi z toho velmi těžko, jako bych snědla spoustu česneku. Tato jarní bylina voní jemně po česneku a přímo vybízí si na ní pochutnat.


Pořádně omyjte listy medvědího česneku pod studenou tekoucí vodou. Pro usnadnění použijte sítko, z česneku setřeste přebytečnou vodu a nechte ho trochu osušit. Udělejte si na stole prostor na krájení česneku a připravte vše potřebné pro jeho zpracování. Já dělala loni pesto z medvědího česneku takto: 150g medvědího česneku , 80g jedu oříšků nebo jiných, 50g parmazánu, zarovnává lžička soli, olivový olej.


Pesto z medvědího česneku trvanlivost

Teď mi říkala sousedka, že ho na pořad v lednici a nic mu není Takže konzervovat není třeba podle mne. Silná chuť natě medvědího česneku spolu se solí a slunečnicovým olejem vytvoří nepřekonatelnou kombinaci dokonale vyvážené chutě. Výborně se hodí na těstoviny, pomazánky, do polévek nebo jen tak na topinku.


Všetky príspevky, texty aj fotografie sú výlučne mojím duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č. Pesto z česneku medvědího nechá chybu! Zákon o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Skleničky skladujeme na tmavém místě. Po otevření uložíme v chladničce, otevřené pesto musíme spotřebovat do měsíce. Medvědí pesto vydrží až dva roky.


Jak lze chutně zpracovat vetší množství medvědího česneku. Velkou delikatesou je kombinace se pstruhem, a když není pstruh tak třeba na plátek drůbežího nebo vepřového masa. Zpracováním do pesta nepřijdete o žádný z jeho „zázračných“ účinků.


Pro svou výraznou chuť se pesto z dýňových semínek hodí do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky