úterý 14. března 2017

Měděný kotel na pálení

Na zdejším novém kotli je nad měděnou kotlinou destilační kolona se. Popis poptávky: měděný kotel 1l pro domácí potřebu Popis: - destilační přístroje k pálení slivovice - podle zákona, že si člověk může sám pro sebe vypálit. Mám doma starší měděný kotel a několik trubek, ale bojím se toho. Pálení destilátu bez zákonného povolení není v ČR legální.


Muzete nejak priblizit kolik je to cca v korunach to paleni ? Za druhé já používám úplně ten nejjednodušší kotel teda měděný a jednoplášťový s mýchadlem a na dřevo o celoobjemu 1l, aby to bylo všem jasné. Takže pálím a pak přepaluji. Kolona není na obrázku. Možné použití - pálení kořalky,zabíjačka,vyvařování trofejí a pod.


Dvouplášťový destilační kotel s výpustným ventilem na tuhá paliva. Vnitřní měděný plášť tl. Topeniště ocelové nebo nerezové. Standardní chladič vyrábíme z měděné spirály v pozinkované nádobě o objemu 1L. Zařízení na pálení pálenky malé a velké velikosti se skládá z plochy pro topné plynové těleso, nebo topeniště na kterém je kotel , a na kotli je nasazen klobouk, který se pomocí uzavírací spony spojuje.


Přes spojovací potrubí se kotel spojuje s chladičem. V chladiči je spirála, kterou prochází alkohol. Stěny byly použity ze starého kotle, jen vyčištěny a překuty. Dno bylo nově vyhamrováno a také zhotoveno nové uchycení míchadla. Vše provedla firma Hradecký Pacov.


Po letech máme zcela nový kotel a těšíme se na lepší konfort. Pod kotlem se topí plynem. L dodaného kvasu zákazníkem. Kvas se na místě nasává automatickou z přivezených nádob zákazníkem. Kotel v pěstitelské pálenici pojme max.


Chtěl sem se jen zeptat na názor jestli je lepší dvouplášťový nebo jednoplášťový kotel. Před lety sme používal jednoplášťový měděný kotel , s ručním mícháním. Od té doby se změnilo ruční míchání na elektrické. Nemám zkušenosti s dvoupášťovím kotlem. Proto jsem položil otázku, a doufal jsem že bude korektně zodpovězena.


Pálenice se nachází na prosluněné jižní Moravě v Dolních Dunajovicích na ulici Hlavní 9 kde ovoce dozrává za svitu slunečních paprsků a získává tak na jedinečné, plné chuti. Díky tomu, a pochopitelně i naší technologii, je námi vypálená slivovice, meruňkovice či pálenka z dalších druhů ovoce velice jemná. Při pálení máme před chladičem ještě jednu malou nádobku na odlučování metylu, a určité množství kondenzátu na začátku pálení odebereme. Okolo těch stupňů se odpařuje metyl, kondenzuje také při nižší teplotě, když přestává kapat, zvýšíme teplotu na těch a odpařuje se etyl, teda etanol či alkohol.


Plnohodnotný kotel na dřevo a peletky neexistuje. Pokud máte suché dřevo a výhledově také bude, dobrá volba je např. Atmos s přídavným hořákem na pelety.


Na dřevo je velmi dobrý, na pelety už trochu méně, pokud ho budeme srovnávat s plnohodnotnými peletkáči. Zplynovací tryska – kotel na dřevo. Měděný kotel (nebo jenom vršek kotlíku) je pro pálení dokonce lepší než nerezový a to právě z důvodu, že pálenka která přijde do styku s mědí je lepší. Pokud jsou měděné trubky hodně špinavé, tak je potřeba něco silnějšího než jen horkou vodu.


Prodáme tento automatický kotel na peletky. Využíván na novostavbě, přecházíme na tepelné čerpadlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky